Fejléc kép
Fórumajánló
Harmincadik BEK/BL elődöntőjére készül a Real Madrid
2021-04-26 13:59 d.gergo realmadrid.com
Harmincadik BEK/BL elődöntőjére készül a Real Madrid Bajnokok LigájaÉrdekességek, statisztikák

A Bajnokok Ligája történelmében, beleértve az elődsorozat BEK históriáját is, egyetlen csapat sem vett részt több elődöntőn, mint a Real Madrid.

A Chelsea elleni párharc lesz a csapat harmincadik elődöntője, pontosabban a harmincadik alkalom, hogy a csapat elődöntőig jutott a legrangosabb európai kupasorozatban. A spanyol fővárosi alakulat mögött a második helyezett a Bayern München, a német csapat húsz elődöntős párharcnál jár, a dobogó harmadik fokán pedig a Barcelona szerepel 16 elődöntővel.

Nem ez az egyelten elődöntővel kapcsolatos rekord a Real Madrid neve mellett. A habfehér alakulat lőtte a legtöbb gólt a torna történelme során ebben a szakaszban (szám szerint 89-et), és a legtöbb megnyert mérkőzés is a blancók neve mellett szerepel (26 győzelem). A Chelsea lesz a tizenhatodik egyesület, akivel a Real Madrid történelme során BEK/BL elődöntőt játszik majd. A legtöbb elődöntőt a Bayern (7) és a Barcelona (3) ellen játszotta a csapat.

A fináléba összesen tizenhat alkalommal jutott be a Real Madrid a BEK/BL történelme során, legutóbbi három alkalommal pont Zinedine Zidane irányításával. 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban a francia edző legendává vált a csapattal együtt, miután három egymást követő szezonban is meg tudták nyerni a Bajnokok Ligája legjobb csapatának járó serleget. Az elődöntők során ezekben az években rendre a Manchester City, az Atlético Madrid és a Bayern München voltak az ellenfelek.

Teljes menetrend