Fejléc kép
Fórumajánló
Varane: “Bármikor veszélyt tudunk jelenteni az ellenfeleinkre”
2021-04-26 13:22 d.gergo realmadrid.com
Varane: “Bármikor veszélyt tudunk jelenteni az ellenfeleinkre” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Elődöntő, első mérkőzés 2021 ÁPR 27 (kedd) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 1-1

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid a Chelsea egyesületét fogadja a Di Stéfano stadionban, zárt kapuk mögött. Raphael Varane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

“A Bajnokok Ligája elődöntőjében vagyunk, és ezen a szinten erőnléti-, taktikai- és technikai szempontból is sokat kivesznek az emberből a mérkőzések. Minden apró részlet nagyon fontos. Jól fel kell készülnünk a mérkőzésre, ha versenyben akarunk lenni. A győzelemért kell pályára lépnünk, és mindent bele kell adnunk a jó eredmény érdekében”.

“Tudjuk, hogy nagyon nehéz és sok erőt követelő szezonunk van. A védelmünk erős, mert mindenki kiveszi a részét a védekezésből. A támadó szekcióban minőségi játékosaink vannak, és bármikor veszélyt tudunk jelenteni az ellenfeleinkre. Meg kell találnunk a módját annak, hogy több gólt is tudjunk lőni, de bízunk a játékosainkban. Az erőnlét nagyon fontos, de magabiztosak vagyunk a dolgunkban a szezon végéig”.

Bajnokok Ligája a Real Madrid nélkül
“A holnapi meccsre összpontosítok, és a szezon végére. Négy alkalommal is megnyertem a Bajnokok Ligáját, és ez egy olyan verseny, amiben mindig ott akarok lenni”.

Chelsea
“Nagyon összetett csapat, a támadósorukban olyan játékosok vannak, akik mind valami másban rendelkeznek jó adottságokkal. Az a fontos, hogy alkalmazkodni tudjunk ahhoz, ami fogad majd minket ellenük, mert sokféle módon képesek játszani. Megvan bennük a sebesség és jól tudják járatni a labdát. Bármelyik pillanatban ki tudnak alakítani veszélyes helyzeteket, nekünk pedig egységet kell alkotnunk és jól kell védekeznünk. Kevés helyet szabad csak hagynunk nekik”.

Játékvezető
“Arra összpontosítunk, amire van hatásunk. Ez a legfontosabb. A pályán nyújtott erőfeszítéseinkre kell összpontosítanunk, és meg fogjuk próbálni megtalálni a lehető legjobb módját annak, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A többire nincs hatásunk. A saját munkánkra koncentrálunk”.

Védelem
“Thibaut-nak nagyon jó szezonja van. Az új felállásokhoz alkalmazkodnunk kell, de szeretem, amikor másképp kell alakítanom a játékomat, mert összetettebb játékos válik így belőlem. Játszani bal oldalt, jobb oldalt, vagy három védő közt középen… Minden az alkalmazkodáson múlik. A keret tagjai nagyon jól ismerik egymást már, és ismerjük egymás képességeit. Ha védekezésről van szó, mindenkire szükségünk van. Nagyon jó munkát végzünk ezen a téren, segítjük egymást a pályán és ez nagyon jó. Fontos, hogy mindenki kivegye a részét”.

Saját formája
“Különleges ez a szezon mindenki számára. Sok meccsünk van. Sikerült kipihennem magam így, hogy a vírus miatt otthon kellett maradnom. Mindig próbálok fejlődni. Huszonnyolc éves vagyok, és minden évben tanulok valami újat. Sokat játszottam ebben a szezonban, és mindig próbálok a fejlődésre törekedni és arra, hogy segíteni tudjam a csapattársaimat. Nincs már sok hátra a szezonból, és izgatottan várjuk, hogy jól tudjuk befejezni az idényt. A bajnokságban még tizenöt pontért játszhatunk, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőben vagyunk. Ez nagyon izgalmas”.

Szerződéshosszabbítás
“A jövőm világos, én a szezon végére összpontosítok most. Nagyon intenzív pillanatban vagyunk, és minden figyelmünket a mérkőzésekre kell fordítanunk”.

Versenynaptár
“Nem vagyunk mérgesek. Olyan időket élünk, amikor a labdarúgásnak sok kérdésre kell választ adnia, és vannak dolgok, amiken javítanunk kell. Tudjuk, hogy bármikor is jöjjön szembe egy probléma, azt csak együtt tudjuk a legjobban legyűrni. Együtt kell megoldásokat találnunk. A meccsek ütemezése egy fontos és összetett dolog. Beszélgetni kell ezekről, és a labdarúgás világának egységesnek kell lennie”.

Militao
“Sokat beszélgetek vele. Mindig nehéz bekerülni a kezdőbe, ha nincs meg az ember lábában a ritmus, de most már több lehetősége van és ez látszik is a játékán. Nagyon jó játékos. Én is keresztülmentem ugyanazon a helyzeten, mint most ő, amikor kevés perced van arra, hogy sokat bizonyíts. Mindig nehéz ez a helyzet. Jó mentalitása van, megállás nélkül dolgozik és soha nem adja fel. Mindig jó hangulatban van. Meg kell kapnia a folyamatos játéklehetőséget ahhoz, hogy meg tudja mutatni mire képes. Mi akik minden nap látjuk őt, tudjuk hogy milyen képességei vannak, és ezeket sikerült is megmutatnia a meccseken”.

Üzenet a szurkolóknak
“Teljes mértékben elkötelezett vagyok a csapat iránt, szeretnék beleadni mindent. Arra összpontosítok, hogy mindent beleadjak a pályán”.

Hazard
“Nagyon motivált, beszélgettem vele. Egy elődöntő bármelyik játékost felbátorít, ha pedig ezen felül még a korábbi klubod ellen is játszhatsz, az ad még egy plusz löketet. Nagyon jól ismeri a klubot és csapatot, akik ellen játszani fogunk. Tisztában vagyunk Eden képességeivel, és ő is nagyon meg akarja már mutatni a pályán, hogy mire képes. Segíteni akar a csapatnak”.

Betegség
“Ami a COVID-19-et illeti, nehéz újra elkapni a fonalat, de szerintem jó munkát végeztem. Sikerült kicsit pihennem, és visszanyernem a ritmust lépésről lépésre. Jól dolgoztam azért, hogy újra ott lehessek a pályán az olyan mérkőzéseken, mint a holnapi”.

Teljes menetrend