Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Úgy megyünk a visszavágóra, hogy gólokat kell szerezzünk és megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést”
2021-04-28 09:13 ___Samy___ realmadrid.com
Zidane: “Úgy megyünk a visszavágóra, hogy gólokat kell szerezzünk és megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Zidane szokás szerint a sajtó rendelkezésére állt a tegnapi, Chelsea elleni Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzését követően. Az értékelését alább olvashatjátok.

“Igazságos eredmény született. Az igaz, hogy nem a legjobb teljesítményünket nyújtottuk az első félidőben. Szenvedtünk a presszingjük miatt, de a szünet után megváltoztattuk a dolgokat és sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk. Egy nagyon gyors és nagyon jó csapattal néztünk szembe, különösen a támadóik voltak jók, és végül is igazságos eredmény született.”

“Szombaton újra játszunk és jó formában kell lennünk a visszavágóra, mert a mai egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt. Ezzel fogunk szembenézni az otthonukban. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz a visszavágó, és be kell osztanunk a játékosaink idejét, ez nem kérdés.”

Benzema

“Karim egyszerűen lenyűgöző, nagyon örülök neki. Nem lepődök meg azon, amit minden mérkőzésen csinál, de ugyanúgy támogatom az összes játékosomat is. A játékosaim a legfontosabb tényezők mindebben. Az erőfeszítés, amit ma este is megtettek csak azért van, mert hisznek abban, amit csinálnak. Vannak nehézségek, mert egy másik nagyszerű csapattal állsz szemben, hisz ez egy Bajnokok Ligája elődöntő, el kell mélyülnöd ebben. Azonban nagyon örülök nekik, mert még versenyben vagyunk és tisztában vagyunk vele, hogy úgy kell Londonba mennünk, hogy gólokat kell szereznünk és meg kell próbálnunk megnyerni a mérkőzést.”

Gólok

“Az összesre szükségünk van. Ez az igazság. Legalábbis ezt próbáljuk megtenni. Nem könnyű eljutni a Bajnokok Ligája elődöntőig olyan nehéz ellenfelek ellen, akik nem kapnak sok gólt. Ha jól tudom a 20 mérkőzésükön 16 alkalommal nem kaptak gólt. Bele kell ásnunk magunkat a dologba, de jó úton haladunk és hiszek abban, amit csinálunk. Nem fogunk 3-4 gólt szerezni minden meccsen. Minden mérkőzéssel egyre nehezebb gólt szerezni.”

“Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Azzal a céllal készülünk a mérkőzésekre, hogy megnyerjük azt. Én vagyok az edző, de mind együtt készülünk a játékosokkal és hiszünk az előkészületeinkben. Tudjuk, hogy minőséget képviselünk és képesek vagyunk ezt megmutatni. Viszont nem könnyű, mert nehéz három naponta játszani nagyon jó csapatok ellen. Ugyanakkor hiszünk magunkban, és magabiztosak vagyunk a visszavágó kapcsán. A győzelemért fogunk játszani. Tudjuk, hogy ott is be kell találnunk.”

Változtatások

“Félidőben változtatnunk kellett valamin, mert az első félidő nem úgy ment, ahogy szerettük volna, különösen a nyomásgyakorlás miatt. Eszközöltünk egy néhány változtatást, magasabban támadunk le és egységesebben. Sokkal jobban csináltuk ezt a második félidőben. Sokkal tömörebbek voltunk és végül egy igazságos eredmény született. Megérdemeltük a gólunkat.”

Sergio Ramos ott lesz a visszavágón?

“Remélem velünk lesz, de jelenleg nem tudom megmondani. Sergio még mindig nem edzett a csapattal, szóval várjuk, hogy mikor tud csatlakozni. Remélem minél hamarabb visszatér, akárcsak a többi sérült játékos. Sergio, Lucas, akiknek összetettebb a sérülésük, Ferland, Fede. Azt akarom, hogy minden játékosom bevethető legyen.”

Teljes menetrend