Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Keményen meg kellett harcolnunk ezért a győzelemért”
2021-05-02 09:43 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Keményen meg kellett harcolnunk ezért a győzelemért” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 34. forduló 2021 MÁJ 01 (szombat) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

Az Osasuna ellen megszerzett győzelem után Zinedine Zidane is értékelte az este történéseit a spanyol bajnokság 34. fordulójából.

Türelem
“Nagyon jó érzésekkel megyek haza. Keményen kiharcolt győzelem volt. Az első félidőben számos gólhelyzetet alakítottunk ki, és ha negyvenöt percen át ez megy, és nem jön össze a gól, akkor az ember mérgessé és stresszessé tud válni. De nálunk nem ez volt a helyzet. Folytattuk tovább a saját játékunkat, és kellően türelmesek voltunk, a gól pedig jött is, ahogy kell”.

Taktika
“Az Osasuna tudta, hogy úgy fogunk pályára lépni majd, ahogy azt tettük az első félidőben. Mély egységet alkotva védekeztek, és a széleket kellett használnunk négy játékossal, ez történt a második félidőben”.

Ünneplés
“Örülök a játékosaimnak. Kicsit frusztráló tud lenni számukra, ha úgy játszanak ahogy azt tették az első félidőben, öt gólhelyzettel és egyetlen gól nélkül. Azonban a szünetben elmondtam nekik, hogy ha türelmesek maradnak és folytatják ezt a játékot, akkor jönni fog a gól. Nagyon elégedett voltam velük, mert felszabadító érzés, ha gólt szerez a csapat, számomra is az volt. Az ünneplés a játékosaimmal való elégedettségnek szólt. Ők harcolnak a pályán, és nincs könnyű dolguk, mert az ellenfél is mindig belead mindent és harcol”.

Bajnokság és Bajnokok Ligája
“Sok dolgon mentünk már keresztül. Ott vagyunk a harcban, néha szenvedünk de ma is újabb három pontot szereztünk. Versenyben vagyunk, négy fordulóval a bajnokság vége előtt, és harcolni is fogunk a végsőkig, amíg esélyünk van a győzelemre. Nem mondom, hogy meg fogjuk nyerni, de mindent bele fogunk adni ennek érdekében. Nagyon boldog vagyok, tényleg. Nem is lehetnék boldogabb. Az utánpótlásból érkező játékosok is hozzák a saját energiájukat a csapatba, ami jó nekünk. Kilenc hónapja versenyzünk, és ott vagyunk az esélyesek között”.

A győzelem kiélvezése
“Összpontosítsunk most csak a ma esti mérkőzésre. Elégedettek vagyunk a három pont miatt. Örülök a játékosaimnak és az erőfeszítéseknek, amiket tettek. Ki kell élveznünk ezt a győzelmet, aztán el kell kezdeni összpontosítani a szerdai meccsünkre”.

Varane
“Reméljük hogy Rafa sérülése nem túl komoly, de egyelőre nem tudok mondani róla semmit. Beszéltem vele, és ő azt mondta, hogy nem érzi komolynak. Remélem, hogy így is lesz”.

Hazard
“Szerintem jól teljesített. Ez volt az első alkalom hosszú idő után, hogy a kezdőcsapatban játszott, és majdnem hetven percen át a pályán volt. Jól teljesített, különösen a Karim mögötti poszton. Keményen dolgoztak, és elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel”.

Rotálás
“Sok meccsünk van. Luka és Toni pihentetve voltak ma, nagyon fontos ez is. Blanco színre lépett és nagyon jól dolgozott. Jó munkát végzett. Keményen meg kellett harcolnunk ezért a győzelemért. Elégedett vagyok az összes játékosommal, mert nem könnyű így játszani minden meccsen. Ismét kapott gól nélküli meccsünk volt, és szereztünk két gólt. Ennek örülnünk kell. Jó győzelem volt a mai”.

Erőnlét
“Ma nagyon jó erőnlétben volt a csapat, és mentálisan is helyén voltak a játékosok, mert amint vége volt a meccsnek, mindenki a regenerálódásra gondolt már. Tudjuk, hogy háromnaponta játszunk, és minden részlet fontos, ha a regenerálódásról és az erőgyűjtésről van szó. A csapat erőnléte ma nagyon jó volt. Kiélvezzük most ezt a győzelmet, pihenni fogunk, szerdán pedig ismét játszunk”.

Teljes menetrend