Fejléc kép
Fórumajánló
Militão: “Történelmet akarok írni a Real Madriddal”
2021-05-04 16:55 d.gergo realmadrid.com
Militão: “Történelmet akarok írni a Real Madriddal” Nyilatkozatok

Az utóbbi időben remek formának örvendő brazil hátvéd, Éder Militão a Realmadrid TV-nek adott interjút.

Kezdetek
“Kicsit későn kezdtem játszani, egy olyan csapatban kezdtem, ahol édesapám dolgozott. Meglepődött, mikor azt mondtam neki, hogy játszani akarok. A gyerekek kérdezték apámat, hogy jó játékos vagyok-e, ő pedig azt mondta, hogy nem tudja. Engem választottak csapatba utoljára, de aztán mikor játszottunk, mindenki ledöbbent. Attól a pillanattól kezdve bennem van a vágy a játékra. Sokat tanultam és érettebb lettem azóta, és minden nap tanulok valami újat”.

Csatlakozás a Real Madridhoz
“Minden nagyon gyorsan történt, amikor aláírtam a csapathoz. Egy év leforgása alatt Madridban voltam, és egy álommá vált minden. Nagyszerű játékosok mellett dolgozhatok, ők az én hőseim. Nagyon boldoggá tesz, hogy a világ legnagyobb klubjában lehetek”.

Kapcsolata Casemiro-val
“Sokat beszélgetünk és sokat tud segíteni nekem, mert idősebb nálam. Rodrygo, VIni és én újabbak vagyunk a csapatnál, de ő sokat segít nekünk. Olyan ő nekem, mintha a testvérem lenne, mert hasonló utat járt be ő is, mint én. Mindketten São Paulo-ból jöttünk. A válogatottban is segít nekem, a pályán és azon kívül egyaránt”.

Debütálás a csapattal
“Ideges voltam, amikor bemutatkoztam a csapattal, de az ilyesmire szerintem számítani lehet előre. Boldog voltam, hogy lejátszhattam az első meccsemet. A családom és mindenki más is láthatta, hogy boldoggá tett a dolog. A pályán kívül félénk természet vagyok, de amikor pályára lépek, akkor nem szeretek veszíteni. Mindig nyerni akarok, és mintha egy másik ember válna belőlem olyankor, amikor játszom. Összpontosítok és minden tőlem telhetőt beleadok a meccseken”.

Első szezon
“Az első szezon egy tanulási folyamat volt számomra, mert új bajnokságba érkeztem. Szerintem voltak jó meccseim, de folyamatosan tanultam. Nyertem trófeát is a csapattal, nagy öröm és büszkeség volt ez számomra”.

Mit jelent a Real Madridban lenni?
“Nagy nyomással jár, ha a Real Madrid játékosa vagy; ez a világ legjobb klubja. De ez jó dolog, élvezem. Itt van nálunk Varane és Ramos, akik nagyon sokat nyertek együtt. Keményen kell dolgoznom és minden nap meg kell mutatnom, hogy mire vagyok képes. Lassan de biztosan ki fogom érdemelni a helyem és a tiszteletet a többi játékostól”.

Jövőkép
“Remélem, hogy itt tudom tölteni a pályafutásom hátralévő részét. Keményen kell dolgoznom minden nap, és oda kell figyelnem magamra, hogy jól jöjjön ki minden. Mindig pozitívan gondolkozok, és hiszek abban, hogy sikeres lehetek ebben a csapatban, és örömet tudok okozni a szurkolóink számára a játékommal. Szeretnék sok trófeát nyerni és történelmet írni a Real Madriddal, ez az álmom”.

Bajnokok Ligája
“Hihetetlen lenne megnyerni a Bajnokok Ligáját, ez egy valóra vált álom mindenki számára. Remélem, hogy többször is meg tudom majd nyerni ezt a sorozatot”.

Teljes menetrend