Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Négy döntő vár ránk a bajnokságban”
2021-05-08 18:14 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Négy döntő vár ránk a bajnokságban” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 35. forduló 2021 MÁJ 09 (vasárnap) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-2

A spanyol bajnokság 35. játéknapján a Real Madrid a Sevilla egyesületét fogadja majd a Di Stéfano stadionban. Zinedine Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:

“Tudjuk, hogy mi a tét, négy meccsünk van hátra a bajnokságban, négy döntő. Szeretnénk elfelejteni a Bajnokok Ligáját, és csak a holnapi meccsre akarunk összpontosítani. Csak annyit tudok ígérni, hogy versenyezni fogunk az elsőtől az utolsó percig. Erre a négy mérkőzésre koncentrálunk, és arra, hogy erősen fejezzük be a szezont”.

“A játékosok is csak nyerni akarnak, minden meccsen ez a célunk, de ez nem mindig lehetséges. Az a kulcs, hogy beleadjunk mindent, száz százalék kell nyújtanunk. Ez gyakran meghozza a gyümölcsét, és ha nem is, türelmesnek kell lenni. A Sevilla egy jó csapat, megmutatták ezt idén is. Harcolnak a bajnoki címért, és tudjuk milyen teljesítményre lesz tőlünk szükség, ha meg akarjuk nyerni a meccset”.

Ramos
“Csak a holnapi meccs fontos most. Sergio érezte egy picit a sérülésének a kiújulását, és most az a fontos, hogy mihamarabb fel tudjon épülni. A Chelsea ellrn azért játszott, mert száz százalékos állapotban volt. Kiújult a sérülése, és nem akarunk kockáztatni”.

“Minél hamarabb visszakapjuk Sergio-t, annál jobb. Meglátjuk majd, napról napra értékeljük a helyzetet. Holnap nem lesz velünk. Ő is a csapattal akar lenni. A legutóbbi meccsen száz százalékos formában volt, és tökéletesen dolgozott az azt megelőző edzésen is. A meccs végéhez közeledve valamit megérzett. Sajnos nem tudunk tenni semmit, nem lehet a csapattal a szezon utolsó hajrájában, pedig szeretett volna ő is itt lenni. Azokra a játékosokra kell fókuszálnunk, akik bevethetőek”.

Hazard
“Bocsánatot kért a múltkoriért. Nem akart problémát okozni. A Real Madrid játékosa, és harcolni fog a csapatért. Egyelőre még nem láthattuk azt a játékost, amire az emberek várnak, de szerintem meg fogja fordítani a helyzetet. Kemény időszak ez számára, de szerződése van a csapattal és szeretne itt sikeres lenni. Remélem hamar meg tudja mutatni a pályán, hogy milyen játékosnis ő. Tudja, hogy mit kell tennie. Ami történt megtörtént, a labdarúgásra kell összpontosítanunk és a szezon végére”.

Sérülések
“Nagyon aggaszt a helyzet, mert sok sérülésünk van. Minden klub hasonló helyzetben jár, de szerintem mi szenvedünk emiatt a legtöbbet. Aggaszt, mert szeretném, ha a játékosaim velünk lehetnének. Soha nem tudnak pihenni, ott vannak a válogatott meccsek, a Bajnokok Ligája, a Kupa, a bajnokság… Elértünk a szezon végéhez, és remélem, hogy a helyzet minden játékos számára a jobbra fog majd fordulni jövőre, hogy lehet előszezonunk is. Szerintem normálisabb szezon lesz a következő”.

Saját jövője
“Most én vagyok a Real Madrid edzője, ennyi a dolog. Kihasználok minden pillanatot itt. Meglátjuk majd, hogy mi lesz. Befejezzük előbb a szezont. Annyit el tudok most mondani, hogy együtt fogok működni a klubbal, mert ez a csapat mindent megadott már nekem. De ez most nem fontos, a holnapi meccs az érdekes, a hátralévő négy forduló, és hogy jól fejezzük be a szezont. Nem akarok problémát okozni a klubnak. Az utolsó négy fordulóra fogok összpontosítani, a többit pedig majd meglátjuk később. Igyekszem szenvedéllyel végezni a munkámat”.

Teljes menetrend