Fejléc kép
Fórumajánló
Asensio: “Már nem változtathatunk semmin, harcolnunk kell tovább”
2021-05-10 09:13 d.gergo realmadrid.com
Asensio: “Már nem változtathatunk semmin, harcolnunk kell tovább” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 35. forduló 2021 MÁJ 09 (vasárnap) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-2

Nagy port kavaró játékvezetői döntések mellett a Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Sevilla ellen. A mérkőzés után a Real Madrid első (megadott) gólját szerző Asensio, valamint Luka Modric is értékelt:

Asensio

“Nagyszerű második félidőt játszottunk, és miénk kellett volna, hogy legyen a három pont. Egy pontot szereztünk és harcoltunk a végsőkig. Három mérkőzésünk van hátra, és harcolni fogunk tovább a bajnoki címért. A játékvezető döntései befolyásolják a meccset, nem tudom hogy fair volt-e vagy sem. Szerintem véletlen volt a kezezés, de a nap végén úgyis a bíró saját mérlegelése dönt”.

“Ahonnan én álltam, onnan úgy tűnt, hogy éppen mielőtt Militao kezére pattant a labda, az még érintette a Sevilla játékosának kezét is. De véletlen volt, nem is nézte a labdát. Sok forog kockán, a bajnokság a tét és ez a döntés befolyásolhatta az esélyeinket a három pont és a vezetés megszerzésére”.

“Mérgesek vagyunk, mert egy olyan döntés miatt nem tudtunk nyerni, amiről nem tudom, hogy sportszerű volt-e. Kaphattunk volna büntetőt, és az megváltoztatta volna a játék képét. Persze nem lehet tudni, hogy be tudtuk-e volna lőni, de befolyásolta a meccset a szituáció. Most már nem változtathatunk semmin, harcolnunk kell tovább”.

“Az első félidőben jobban jött ki a Sevilla, kicsit többet is volt náluk a labda, a második játékrészben viszont jobban tudtunk nyomást gyakorolni rájuk, magasabban visszaszereztük már a labdát, és több helyzetünk volt. Kár a végeredményért, mert voltak helyzeteink, de nem ez volt megírva most nekünk”.

“Az utolsó három fordulóban nyernünk kell. Pozitív és magabiztos vagyok, hogy lesz még botlás előttünk a tabellán, mert ez a bajnokság nagyon szoros és keményen meg kell érte harcolni. Meg kell nyernünk az utolsó három meccsünket, és akkor esélyünk lesz a bajnoki címre”.

Modric

“Két pontot hullajtottunk, mindent megtettünk a mérkőzés megnyeréséért. Megérdemeltük volna a győzelmet, de végül csak egy ponttal térünk haza. Elég jól játszottunk, különösen a második félidőben. Sok helyzetet alakítottunk ki, de nem sikerült kihasználnunk őket, és a végén ítéltek ugyan nekünk egy büntetőt, de végül a mi kapunk előtt lett tizenegyes az ellenfél javára. Nem tudom, hogy kéz volt-e vagy sem, nem láttam. Szerencsétlen helyzet, de még mindig életben vagyunk. Három meccs van hátra, és minden tőlünk telhetőt bele fogunk adni a végsőkig”.

“Nehezen kaptuk el a fonalat az első félidőben, de a másodikban sokkal jobbak voltunk. Mindent megtettünk a győzelemért. Kár érte, de még mindig ott vagyunk a versenyben. Ami a saját erőnlétemet illeti, erős vagyok mint a többiek. Várjuk az utolsó három fordulót, és arra fogunk törekedni, hogy az összeset meg tudjuk nyerni”.

“Reménykedtünk benne, hogy a saját kezünkbe kerülhet ma este a sorsunk, de nem így lett. A saját játékunkra kell összpontosítanunk, nem a többi csapatra. Három meccsünk van hátra. Minden csapat hullajt pontokat. Továbbra is hinnünk kell a győzelemben”.

Teljes menetrend