Fejléc kép
Fórumajánló
Lunin: “Minden nap tanulok valamit, a legjobbakkal edzek”
2021-05-11 12:09 ___Samy___ realmadrid.com
Lunin: “Minden nap tanulok valamit, a legjobbakkal edzek” Nyilatkozatok

A Real Madrid TV ‘Campo de estrellas’ nevű műsorának Andriy Lunin volt a különleges vendége. Az ukrán hálóőr mesélt a karrierjéről, annak kezdetéről, illetve a Madridi napjairól is.

“Nagyon boldog voltam, hogy csatlakozhatok a Real Madridhoz. Nem minden nap kapsz arra lehetőséget, hogy a világ legjobb klubjához csatlakozz. Játékosok ezrei szeretnének itt lenni és erre nem mindenkinek adatik meg az esély. Ezért voltam boldog, de egy kissé óvatos is. Nem voltak kétségek a fejemben, semmi ilyesmi. Tudod, hogy egy világklasszisokkal teli klubhoz csatlakozol. Nem kellett sokat gondolkoznom, mert a klub neve mindent elmond.”

“Mikor az elnök úr megérkezett, nagyon ideges voltam. Beszélgettünk, körülnéztünk, aztán aláírtuk a szerződést. Nagyon izgultam, egyáltalán nem éreztem jól magam. A bemutatás olyan volt, mint a sztároké, a legjobb játékosoké. Lenyűgöző és felejthetetlen volt. Készültem arra, hogy mit fogok mondani, nem tudtam egyáltalán spanyolul. Oroszul írtam meg a szöveget, de úgy, ahogy Spanyolországban írják a betűket. A fejem szét akart robbanni, de vicces és egy fontos pillanat volt. Ki akartam fejezni a tiszteletem a klub és az ország iránt.”

A karrier eleje Ukrajnában

“Nyolc éves voltam, mikor a városi csapatunkban edzettem. Minden hétvégén 100 km-ert kellett utaznom, hogy az Arsenalban játsszak. Az édesanyám velem utazott, ő vitt engem el oda, hogy játsszak 90 percet, majd hazamenjünk. Az a három év igazán jelentős volt. Nehéz volt neki. Most már megértem, akkoriban még nem. Most már tudom, hogy milyen kemény volt ez neki. Meghozta ezt az áldozatot, így nekem nem kellett abbahagynom azt, amit szeretek, amit imádok. Ő egy példakép. Ennek köszönhető az, hogy a Metalist felfigyelt rám és leigazolt.”

A tanulási út

“Zidane elmondta nekem, hogy ő hogyan látja a mérkőzést, hogyan kell játszanom a posztomon. Mindazt, amit a kapusoktól kérni szoktak. Azt mondta, hogy azért vagyok itt, mert kiérdemeltem, továbbra is keményen kell dolgoznom és készen kell állnom a játékra, mert bármikor pályára léphetek. Minden nap tanulok valamit, a legjobbakkal edzek nap, mint nap. Amikor hívnak, akkor megpróbálom a legjobb formámat nyújtani. Egyetlen mérkőzés a Real Madridban tízszer annyit ér, mint bármely másik klubnál.”

“Remélem sokszor pályára léphetek ebben a klubban, sok trófeát nyerhetünk majd és példát statuálhatok az ukrán gyerekeknek. Mindenki képes valóra váltani az álmait. Büszke vagyok, ez egy történelmi pillanat az egész országnak, és nekem is.”

Madrid

“Meglepett a város, és amíg be nem tettem a lábam Madridba, nem szerettem a nagy városokat. Én inkább egy otthonülő típus vagyok. Lenyűgöztek a létesítmények, az összes pálya és azok minősége, a játékosok és az edzők színvonala, a szervezettség szintje, minden.”

Courtois

“Courtois és én nem vagyunk hasonlóak a testfelépítésünket tekintve. Látni őt minden nap edzeni segít nekem abban, hogy lássam azokat a dolgokat, amikben még fejlődhetek és hogyan érjem el azokat. Mindenben fejlődnöm kell.”

U20-as Világbajnokság

“Megnyerni az U20-as VB-t és legyőzni a világ legjobb nemzeti csapatait, versengeni a világ minden tájáról érkező legjobb fiatalokkal olyan jó, mint amilyennek hangzik. Hogy a hazánk nyerjen valami jelentőset ezekben a nehéz időkben… A szurkolóinkért játszunk és, hogy még több örömöt okozzunk nekik.”

Teljes menetrend