Fejléc kép
Fórumajánló
Kroos versenyben a gólpasszkirály címért
2021-05-12 15:11 ___Samy___ managingmadrid.com
Kroos versenyben a gólpasszkirály címért Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid német középpályása a Sevilla ellen két gólpasszt is kiosztott, így oroszlánrészt vállalt a 2-2-es döntetlen elérésében. Ráadásul ebben a bajnoki idényben ott van a legtöbb gólpasszt kiosztó játékosok között.

Bár maga a döntetlen csalódást keltő eredménynek számít, hiszen egy győzelem esetén a Real Madrid az élre állt volna, azonban ez az egy pont mégis borzasztóan sokat fog számítani a bajnokság végén. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük a mérkőzés alakulását és a meghozott bírói döntéseket is.

A Sevilla ellen szerzett két gólnál egyaránt Toni Kroos tetszelgett az előkészítő szerepében, aki 2021-ben ismét egyel magasabb fokozatra kapcsolt. Ezzel a két gólpasszal ebben az idényben már összesen 10-nél jár, és csak Iago Aspas előzi meg őt, épphogy. Ha a meccsenkénti gólpasszok számát nézzük, akkor ők ketten szinte ugyanazt a számot produkálják. Három meccs maradt hátra a bajnoki idényből. Ennyi áll Kroos rendelkezésére Kroosnak, hogy átvegye a vezetést és megnyerje a második bajnoki címét a Real Madriddal.

https://twitter.com/SofaScoreINT/status/1391490227483643906

Ezek a számok mind arról árulkodnak, hogy Toni Kroos pazarul játszik már az idény kezdete óta. 2021-ben összesen 11 gólban vett részt (vagy 12-ben, ha beleszámoljuk a Hazardon megpattanó lövését a Sevilla ellen), melyek közül két alkalommal került gól a neve mellé. A tavalyi évben majdnem kétszer annyi meccsen sikerült ugyanannyi gólból kivennie a részét, mint idén. Egyértelmű a fejlődés.

Teljes menetrend