Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-05-12 18:00 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Száz százalékot kell beleadnunk az első perctől az utolsóig” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 36. forduló 2021 MÁJ 13 (csütörtök) 22:00 Nuevo Los Cármenes 1-4

A spanyol bajnokság 36. játéknapja előtt Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját. A francia szakember gondolatai a Granada elleni összecsapás előtt:

Az ellenfél
„A Granada egy nagyon jó csapat, a edzőjük pedig briliáns munkát végez velük. Újabb nehéz mérkőzés vár ránk holnap, de ezzel tisztában is vagyunk. Tudjuk, hogy minden meccsen a legjobb formánkat kell nyújtanunk, és száz százalékot kell beleadnunk az első perctől az utolsóig. Az ellenfelünk is jól akar játszani ellenünk, mi pedig megpróbálunk majd a három pontért pályára lépni”.

Bajnoki versenyfutás
„Három meccsünk van még hátra. Most a holnapi mérkőzésre összpontosítunk csak, és arra, hogy a saját játékunkat tudjuk majd hozni. A játékosok jó focit akarnak majd mutatni, erre fogunk törekedni holnap is. Versenyezni fogunk, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnyerhessük a találkozót. A legjobbat kell nyújtanunk, bármi is történjen. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de annyit elmondhatok, hogy a pályán mindent bele fogunk adni azért, hogy megnyerhessük a bajnokságot. Meglátjuk, hogyan alakul a végén a tabella”.

Játékvezetők
„Mindenkinek megvan a saját munkája, én pedig nem fogok többet a játékvezetőkről beszélni. Hiszek a labdarúgásban. Mi is tesszük majd a dolgunkat. Ha mindig kommentálom ezeket, az csak felesleges tüzet fog szítani. Három meccsünk van hátra, mi pedig csak a saját munkánkra szabad összpontosítanunk, mert ez az, amire hatással tudunk lenni”.

VAR
„Nem fogok belemenni a vitás problémákba. Csak annyit mondok, hogy a dolgoknak világosnak kell lenniük mindenki számára. A VAR mindig segíteni fog, ezt azért vezették be, hogy segítse a labdarúgás fejlődését. Bizonyos helyzeteket jobban le kell tisztázni, csak ennyit mondok. Mindenki ugyanúgy értelmezze a szituációkat, ne legyen félreértés”.

A szezon értékelése
„A bajnokságot megnyerhetjük vagy elveszíthetjük. Az a legfontosabb, hogy minden meccsen beleadjunk minden tőlünk telhetőt. Nagyon hosszú a szezon, és volt pár nagyszerű teljesítményünk. A Real Madridban mindig jó szezont kell produkálnod. Vannak jó és rossz pillanatok. Minden évben a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. De nem fogom azt mondani, hogy rossz szezonunk van. Akkor lenne rossz szezonunk, ha nem adtunk volna bele mindent a pályán”.

„2017-ben, mikor megnyertük a bajnokságot, egy fantasztikus szezonunk volt amikor az utolsó meccsen dőlt el a bajnoki cím, és el is veszíthettük volna. Az a legfontosabb, hogy az élet során mindent beleadj. Nem tudsz mindenre hatással lenni, csak arra amit te magad csinálsz. Aztán történjen aminek történnie kell”.

Castilla
„Az első csapat mindig fontos, de számunkra a Castilla is fontos. Sok mindenért játszanak, de ha szükségünk van játékosokra, akkor fel fogunk hívni tőlük embereket. Ez jó mindenkinek. Raúl és én jól kijövünk egymással, és folyamatos kapcsolatban vagyunk, amikor dönteni kell valamiről”.

Szurkolók a lelátókon
„Ma vagy holnap döntenek róla, ha jól tudom. Várunk, aztán meglátjuk, hogy ott lehetnek–e velünk az utolsó két fordulóban. Ha igen, az jó a labdarúgás számára és a szurkolóknak is. Mintha visszatérne a normális kerékvágásba minden, és mindannyian ezt akarjuk. Én otthonról szoktam meccset nézni, szeretem nyomon követni őket, mert szeretem a focit”.

Jövő
„Egyelőre nem gondolok rá, csak a következő három meccs jár a fejemben. Három forduló van hátra, és csak ezekre összpontosítok”.

Átigazolások
„Sok dolgokról beszélnek a nagyvilágban. Ez a Real Madrid, és tudjuk, hogy az emberek szeretnek az átigazolásokról és változásokról beszélni. De nem jött el még ennek az ideje. A játékosok is csak a szezon utolsó meccseire gondolnak. Boldog vagyok, mert az a legfontosabb célunk, hogy a játékosok a meccsekre összpontosítsanak, és ez így is van”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend