Madridom.hu
Fórumajánló
Fede Valverde százados lett!
2021-05-14 12:16 d.gergo realmadrid.com
Fede Valverde százados lett! Érdekességek, statisztikák

A Granada elleni spanyol bajnoki összecsapás volt Fede Valverde századik tétmérkőzése a Real Madrid színeiben. Az uruguayi középpályás a kezdőcsapatban kapott helyet a Nuevo Los Cármenes stadionban, századik mérkőzéséhez pedig a harmadik madridi szezonjában tudott eljutni.

Eddigi száz összecsapása alatt Fede Valverde 62 győzelmet zsebelt be a csapattal, és öt gólt is szerzett. Valverde a Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája összecsapáson debütált a Real Madridban 2018. október 23-án, azon a mérkőzésen a Real Madrid nyert 2-1 arányban. Azóta a játékos megnyerte a Klubvilágbajnokságot, a spanyol bajnokságot és a Spanyol Szuperkupát is.

Valverde eddigi száz mérkőzése négy különböző versenysorozatból jött össze: a spanyol bajnokságban 71 meccset játszott, a Bajnokok Ligájában tizenhét alkalommal lépett pályára a csapattal, a Copa del Rey-ben kilencszer, a Spanyol Szuperkupában pedig három alkalommal.

A legtöbbször a 2019/2020-as szezonban lépett pályára, akkor 44 mérkőzésen kapott lehetőséget. Az idei kiírásban eddig 31 mérkőzésnél jár a középpályás.

Teljes menetrend