Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Meglátjuk, hogy 10-ből 10 vagy 9.5 pontot adunk majd a szezonra”
2021-05-21 16:15 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Meglátjuk, hogy 10-ből 10 vagy 9.5 pontot adunk majd a szezonra” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 38. forduló 2021 MÁJ 22 (szombat) 18:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A spanyol bajnokság utolsó, mindent eldöntő fordulója előtt Zidane megtartotta ilyenkor szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját:

Az ellenfél
“Különleges nap lesz a holnapi, eljött a bajnokság utolsó meccse számunkra. Voltak problémáink, de mindent bele fogunk adni, ami csak tőlünk telik. Tudjuk, ki lesz az ellenfél, nagyon jó focit játszik a Villarreal. Teljes mértékben arra összpontosítunk, hogy mindent megtegyünk a három pont megszerzéséért”.

Bajnoki esélyek
“A csapat a legfontosabb dolog, nem az egyének vagy én. Holnap meccsünk van, amin teljesíteni akarunk, és csak ez hajt most minket. Ez az igazság. Csak a Villarreal elleni meccsre összpontosítunk, a tőlünk telhető legjobb focit akarjuk játszani kilencven percen keresztül, megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot”.

A szezon értékelése
“2017-ben az utolsó játéknapon nyertük meg a bajnokságot, ettől olyan szép a labdarúgás és a LaLiga. Jó szezon volt az idei. Az a fontos, hogy mindent beleadjunk, és ezt meg is tettük. A játékosok és mindenki más is, aki a csapatnál dolgozik. Meglátjuk, hogy 10-ből 10, vagy 10-ből 9.5 pontot adunk majd a szezonra. Hiszünk a bajnoki címben, és mindent bele fogunk adni a három pont megszerzéséért”.

Mindent beleadott ő is és a játékosok is
“A játékosaim mindig beleadtak minden tőlük telhetőt. Az elejétől a végéig, sérülésekkel és a vírussal kísérve… Nagyon kritikus vagyok magammal szemben, és szeretek nyerni, így vannak dolgok amiket bánok utólag. Utálok veszíteni, még akkor is ha ez nem mindig látszik rajtam. Mindent beleadok a győzelemért, ez a Real Madrid vérében van. A játékosok is nyerni akarnak, és mindig bele is adtak mindent, a nehézségeink ellenére is”.

Saját jövője
“A holnapi meccs számít csak. Lesz idő utána a jövőről beszélni. Most minden energiánkkal a holnapi mérkőzésre összpontosítunk, mert 37 fordulóval a hátunk mögött nem pazarolhatjuk arra az időt, hogy mi lesz majd talán jövőre. Izgatottak vagyunk, hogy van esélyünk a bajnoki címre, és mindent bele fogunk adni”.

“Nem vagyok fáradt. Tele energiával tértem vissza a csapathoz, és mindent beleadtam, mióta itt vagyok. Nehéz ez a munka, de ezért élünk. Motiváltak vagyunk. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennél a nagyszerű klubnál lehetünk, és minden pillanatot ki kell használnunk, amennyire csak tudjuk. Egy ilyen szezon után nem lesz más hátra, mint hogy mindenki kipihenje magát kicsit és élvezze a szabadságot, függetlenül attól, hogy mi fog majd történni. Izgatottak vagyunk, hogy bajnokesélyesek vagyunk”.

“Nagyon szeretem a játékosaimat, megmentenek engem a pályán nyújtott teljesítményükkel, mindent beleadnak az összes meccsen. Mindig nagyon hálás leszek nekik, és nagyon büszkévé tesz, hogy szeretnék ha maradnék jövőre is. A szurkolók is fantasztikusan bánnak velem, és én azzal háláltam ezt meg, hogy minden tőlem telhetőt beleadtam a Real Madridért. Ez a legjobb dolog, ami valaha történt velem: játékosként is itt lehettem, és már majdnem húsz éve a csapat kötelékében vagyok. Ha jó dolgokat mondanak az emberről, az természetesen hatással van az emberre”.

Kritikák
“Kaptam korábban már nagyon sok kritikát, de ez a foci része, ennyi az egész. Arra kértem mindenkit, hogy hagyják a csapatot dolgozni. Mi vagyunk a címvédők, és a játékosok megérdemlik az esélyt, hogy a végsőkig harcolhassanak. A szezon végeztével fogunk majd értékelni. Eljött a bajnokság utolsó fordulója, és még mindig versenyben vagyunk”.

Ramos visszatérése
“Ramos velünk lesz, ma rendesen edzett a csapattal. A kezdőcsapatot majd holnap meglátjátok. A spanyol válogatottnak nem én vagyok az edzője, de ha engem kérdeztek, én vinném magammal az EB-re. Lesz ami lesz. Mindig belead minden tőle telhetőt”.

Hazard
“Kapott egy rúgást. Nem komoly, de nem akarjuk kockáztatni. Ma nem edzett emiatt, holnap pedig nem lesz bevethető”.

Benzema visszatérése a válogatottba
“Nagyon örülök neki. Ezt akarta ő is, és nagyon boldog vagyok, hogy megkapta a meghívót. Nagyszerű dolgokat visz véghez a pályán, és remélem a válogatott is ki tudja majd használni a játékát”.

Teljes menetrend