Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Nagyon büszke vagyok a játékosaimra”
2021-05-23 00:00 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Nagyon büszke vagyok a játékosaimra” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 38. forduló 2021 MÁJ 22 (szombat) 18:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-1

A Real Madrid nagy hajrával legyőzte a Villarreal egyesületét a spanyol pontvadászat utolsó játéknapján. A győzelem bajnoki címet ugyan nem ért végül, de Zidane büszke a játékosaira. A francia szakember mérkőzés utáni értékelése:

Szurkolók
“Először is szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, amiért távolról is támogatták a csapatot. Idén nem tudtak a stadionba látogatni, de mindenki büszke lehet a csapatra. A játékosok mindent beleadtak egészen az utolsó percig. Ma is nyertünk. Nem volt könnyű, egészen korán problémákba ütköztünk, de végül sikerült jól kijönnünk a helyzetből. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Gratulálnunk kell ma a keretnek”.

Atlético
“Jár a gratuláció az Atlético-nak, megérdemlik a bajnoki címet, hiszen a végén az a megérdemelt győztes, aki első helyen végez. Nagyszerű szezonjuk volt”.

Jövő
“Nem én vagyok itt a legfontosabb, hanem a játékosok és az, amit ők véghez vittek a szezon során. Vissza kell most tekintenünk mindarra, amit a szezon során tettünk, aztán szép nyugodtan meglátjuk, mi lesz. Nyugodt hangulatban fogok leülni beszélni a klubbal. De majd csak később, nem most. Ma a játékosoknak kell gratulálnunk”.

Értékelés
“Én úgy értékelek, hogy mindent beleadtunk a pályán. Nem nyertünk semmit, és a játékosok nyerni akarnak. Ezért én vagyok a felelős. Vannak dolgok, amik rajtam múlnak, és értékelni is fogjuk ezeket. Ezért is szeretnék gratulálni a játékosoknak, hiszen ők mindig nyerni szeretnének”.

“Tudjátok jól, hogy milyen évünk volt. Végül nem nyertünk semmit. De a Real Madridban vagyunk, és tudjuk, hogy ez mit jelent, és tudjuk, hogy mit akarunk elérni. De nyugodtnak és türelmesnek kell lennünk. Ezt mondom a játékosaimnak is és a szurkolóknak is, mert ők a legfontosabbak. A szurkolók büszkék lehetnek arra, amit a játékosok tettek. Sok nehézségen mentünk keresztül idén, de mindent beleadtunk a pályán, és ez a legfontosabb”.

“A mai meccs után nyugodtnak és elégedettnek kell lennünk. A következő néhány napban beszélni fogunk a klubbal és azokkal az emberekkel, akikkel még beszélni kell. Hamarosan meglátjuk, hogy mi fog történni a következő szezonban, de nem csak velem kapcsolatban, hanem a Real Madridal is úgy egészében”.

Érzések
“Edzőként nehéz elfogadni, hogy nem sikerült megnyernünk a bajnokságot. Ez a válaszom erre a kérdésre”.

Teljes menetrend