Madridom.hu
Fórumajánló
Benzema: “Zidane nem tervezi elhagyni a Real Madridot”
2021-05-25 10:57 ___Samy___ as.com
Benzema: “Zidane nem tervezi elhagyni a Real Madridot” Érdekességek, statisztikákNyilatkozatok

Karim Benzema magabiztos azt illetően, hogy a következő idényben is a honfitársa lesz a Real Madrid edzője.

Egyre többször hallani arról, hogy Zinedine Zidane második alkalommal is feláll a Real Madrid kispadjáról, az egyik lehetséges célpont pedig korábbi csapatának, a Juventusnak a kispadja. Miután az első időszaka alatt zsinórban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját és egyszer a spanyol bajnokságot, Zidane 2019-ben visszatért a madridi csapathoz, a trófeagyűjteményét pedig tovább gyarapította egy újabb Spanyol Szuperkupával és egy újabb bajnoki címmel. Azonban idén megfosztották a csapatát az újabb bajnoki trófeától, és az Atletico Madrid örülhetett a szezon végén.

Ezzel a spekulációval kapcsolatban Benzema is megszólalt, aki az L’Equipe-nek adott interjút: “Nem látom azt magam előtt, hogy távozna. Nem fog elmenni, majd meglátjátok.”

A Real Madrid egy 18 mérkőzéses veretlenségi szériával fejezte be a bajnoki idényt (15 győzelem és 3 döntetlen), Carlo Ancelotti óta pedig senki nem volt erre képes. 2014. márciusától kezdve az olasz szakember által irányított csapat ugyanúgy 15 győzelemmel és 3 döntetlennel fejezte be a szezont.

Benzema 32 gólban vett részt (23 gól és 9 gólpassz), soha nem volt ilyen hatékony a spanyol bajnokságban. A 2015/16-os idényben egy hajszállal rosszabb mutatója volt, akkor 24 góllal és 7 gólpasszal zárt.

Egyébként Rodrygónak 6 gólpassza volt ebben a bajnoki idényben, melyek közül ötöt a francia csatár váltott gólra.

Teljes menetrend