Madridom.hu
Fórumajánló
Sergio Ramos: “Fáj, hogy nem képviselhetem Spanyolországot”
2021-05-25 11:41 ___Samy___ as.com
Sergio Ramos: “Fáj, hogy nem képviselhetem Spanyolországot” Nyilatkozatok

Sergio Ramos a közösségi médiában fejezte ki keserűségét, amiért nem lehet ott hazája válogatottjával az Európa-bajnokságon.

Luis Enrique keretének talán a legnagyobb meglepetése az volt, hogy nincs ott a nevek között Sergio Ramos, a spanyol válogatott kapitánya és vezére. A Real Madrid kapitánya a legutóbbi 4 Világbajnokságon és a legutóbbi 3 Európa-bajnokságon egyaránt ott volt.

Enrique bejelentése után Ramos nem sokkal később Instagramra posztolt: “Egy néhány szörnyű hónap és egy nem szokványos idény után, amit még soha nem tapasztaltam karrierem során, elérkeztünk az Európa-bajnoksághoz. Minden nap azért harcoltam és dolgoztam, fizikailag és szellemileg egyaránt, hogy 100%-os állapotban legyek a Real Madrid és a válogatott számára, azonban a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk.

Fáj, hogy nem segíthettem még jobban a csapatot és, hogy nem játszhatok Spanyolországért, de most a legjobb, amit tehetek az a pihenés, a teljes felépülés és visszatérés a következő évre, mint ahogy mindig is tettem. Fáj, hogy nem képviselhetem a hazámat, de őszintének és egyenesnek kell lennem.

Minden csapattársamnak a legjobbakat kívánom, és remélem nagyszerű Európa-bajnokságunk lesz. Szurkolóként fogok nekik drukkolni otthonról. Viva Espana és Hala Madrid örökre!”

Ramos a nemzeti csapattal

Sergio Ramos a spanyol válogatottban még Aragones idejében mutatkozott be egy barátságos mérkőzésen, Kína ellen, 2005. március 26-án. Az ő neve mellett van a legtöbb mérkőzés a spanyoloknál, szám szerint 180 alkalommal húzhatta magára a nemzeti szerelést. Ezeken összesen 23 gólt szerzett, ami a 9. helyre repítette őt a góllövő listán. Itt jegyeznénk meg, hogy egy középhátvédről beszélünk.

Az elmúlt idényben többször is sérüléssel bajlódott, az új év kezdete óta pedig szinte alig tudott játszani az izomsérülései miatt. Luis Enrique természetesen nyitva hagyta számára az ajtót a visszatérésre, ha túljut a sérülésein, de az Európa-bajnokságra nem nevezte őt.

Teljes menetrend