Madridom.hu
Fórumajánló
Alaba: “Szeretnék fejlődni, mint ember és mint játékos”
2021-05-31 12:18 d.gergo managingmadrid.com
Alaba: “Szeretnék fejlődni, mint ember és mint játékos” Nyilatkozatok

A Real Madrid legújabb igazolása, David Alaba a német Bild lapnak adott interjújában adott magyarázatot arra, hogy miért döntött egy sikeres, Bayern-ben tölött évtized után amellett, hogy szabadon igazolható játékosként a spanyol fővárosi alakulatban folytassa.

Fontos volt a tradíció és történelem
“Nem sok klubtól kaptam ajánlatot, de a Real Madrid ott volt a lista élén. A Bayern-hez hasonlóan ők is a világ legnagyobb klubjai közé tartoznak, különleges történelemmel és tradícióval. Nagyon sok nagyszerű játékos, nagyszerű győzelem és trófea van a klub történelemkönyvében, én pedig szerettem volna csatlakozni és tovább írni a történelmet velük és a szurkolókkal”.

Győztes mentalitással érkezik
“Minden mérkőzést meg kell nyerni, és minden szezonban a lehető legtöbb trófeát kell megnyerni. Ez a mentalitás beépült a mindennapjaimba a Bayern játékosaként, és minden évben trófeákra éhesen játszottam. A Real Madridban is erre van szükség, én pedig ezt szeretném nyújtani a csapatnak, a tapasztalatom és a pályán mutatott képességeim mellett”.

Új fejezet az életében
“Ez egy új fejezet lesz az életben számomra és a családom számára is. Szeretnék fejlődni, mint ember és mint játékos, ezért jöttem Madridba”.

Alaba a nyári Európa-bajnokság végeztével kerül majd bemutatásra, mint a Real Madrid játékosa. Sokoldalúsága nagyon izgalmas igazolássá teszi őt, és érdekes lesz látni, hogy milyen poszton kapja majd a legtöbb lehetőséget az új szezon során.

Teljes menetrend