Madridom.hu
Fórumajánló
Lucas Vázquez: “Harcolni fogok azért, hogy még több lehetőséget kapjak”
2021-06-04 10:15 d.gergo realmadrid.com
Lucas Vázquez: “Harcolni fogok azért, hogy még több lehetőséget kapjak” Nyilatkozatok

Szerződéshosszabbításának hivatalos bejelentése után Lucas Vázquez a RealmadridTV-nek adott interjút.

“Nagyon büszkévé tesz a hosszabbítás, igazán különleges dolog. Folytatódik az álmom itt, ez az otthonom és a részemmé vált a klub. Az ember mindig nagy dolgokról álmodozik, de nehéz ezeknek utána menni és elérni. Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbíthattam a szerződésemet, és hogy 2024-ig élvezhetem, hogy a Real Madrid játékosa lehetek”.

“A Real Madrid értékeivel nőttem fel, a klub így a családom lett, és most nagyon boldog vagyok. Hatalmas büszkeség és nagy felelősség is ez egyben. A Real Madridnak megvannak a kialakult értékei: kemény munka, tisztelet mások felé, alázat… Ezek nem alku tárgyai sem az életben, sem a labdarúgásban. 240 meccset játszottam már a csapattal, de harcolni fogok azért, hogy még több lehetőséget kapjak. El sem tudtam volna képzelni ezt a számot még akkor, amikor csatlakoztam a csapathoz. Nagyon elégedetté tesz minden itt szerzett tapasztalatom, amikért megdolgoztam és amiken keresztül tanultam. Minden itt töltött napot élvezek”.

A kezdetek
“Az életem során szerzett összes emlékben szerepel a labdarúgás valamilyen formában. Valószínűleg nem itt lennék most, ha nem lettek volna különleges emlékeim arról, amikor a szülővárosomban a testvéremmel, családommal és barátaimmal fociztam. Emlékszem, hogy egy futsal tornán egyszer mikor gólt lőttem, a fejemre húztam a pólómat, ami alatt egy Raúl mez volt rajtam. Másoltam a Real Madrid játékosainak ünnepléseit”.

“Mikor először betettem a lábamat a Real Madrid edzőközpontjába, velem voltak a szüleim és a testvérem, és láttuk hogy mennyire hatalmas ez a hely. Minden szegletből áradt a labdarúgás. Hatalmas lehetőség állt előttem, hogy azzá az emberré váljak, aki ma vagyok. Nagyon hálás vagyok a Real Madridnak mindenért”.

A tizenegyedik BL-cím
“Nagyon magabiztos voltam, egy pillanatig sem gondoltam azt, hogy kihagyhatom a büntetőt. Arra összpontosítottam, hogy segítsem a csapatot azzal, hogy értékesítem a büntetőt. Hála Istennek így is lett. Egyedülálló pillanat volt az a pályafutásom során, és az volt az első Bajnokok Ligája serlegem a csapattal, az első szezonomban”.

“Emlékszem, hogy amikor ünnepeltünk a csapattársakkal, a családok lejöttek a pálya szélére, én pedig odamentem a feleségemhez és testvéremhez, és adtunk egymásnak egy hatalmas ölelést. Mindhárman sírásban törtünk ki, ahogy kiszabadult belőlünk a feszültség. Aztán történelmet írtunk a csapattal, és zsinórban háromszor megnyertük a Bajnokok Ligáját. Ez az eredmény a mai napig nem kapta meg a neki járó elismerést, és biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva, mikor visszanézünk majd erre, azt fogjuk mondani, hogy csodálatos dolgot vittünk akkor véghez”.

Posztja
“Támadóként közvetlen játékos vagyok, aki próbál összejátszani a csapattársakkal, és keresni a legjobb pozíciót. A szélső védő vagyok, akkor igyekszem megérteni, olvasni a játékot, miközben tudom, hogy ezen a poszton nem tehetem meg mindazt, amit mondjuk szélsőként igen. Az a fontos, hogy amikor pályán vagyok segítsem a csapatot, legyen az szélső védőként vagy támadóként”.

Tanácsok
“Sokszor hallottam azt a tanácsot, hogy az ember legyen bátor és soha ne bánjon meg semmit; mindenekelőtt pedig élvezzük az életet minden nap. A labdarúgás nagyon különleges, és nagyon jó, ha az ember képes ezt élvezni. A labdarúgás egy olyan szakasza az életemnek, ami során mindent bele kell adnom, fejlődnöm kell minden nap, és hinnem kell abban, hogy ennek a csomagnak az is része, hogy odafigyelek magamra, keményen dolgozok és folyamatosan tanulok. Ezt is fogom tenni, egészen a visszavonulásom napjáig”.

Teljes menetrend