Fejléc kép
Fórumajánló
Florentino Pérez: Ramos a Real Madrid legendái közé tartozik
2021-06-17 14:28 d.gergo realmadrid.com
Florentino Pérez: Ramos a Real Madrid legendái közé tartozik Nyilatkozatok

“Jó napot mindenkinek, és üdvözlet a Real Madrid City-ből” – kezdte beszédét Florentino Pérez klubelnök a Real Madrid csapatkapitányának búcsúztató ceremóniáján. Nem teljesen váratlanul, a Real Madrid tegnap este bejelentette, hogy a lejáró szerződésű Sergio Ramos távozik a keretből, a mai búcsúeseményen pedig Pérez is beszédet mondott.

“Ez a mai esemény érzelmekkel tölt el minden madridistát, és természetesen engem is. A Real Madrid elnökeként, nem könnyű nap a mai. Sergio sok évet töltött itt, sok meccset játszott le, és mindenek felett az itt eltöltött ideje tele volt intenzitással és szeretettel”.

“Nem fogom elfelejteni 2005 szeptember nyolcadikát, amikor Sergio Ramos megérkezett a Santiago Bernabéu stadionba, hogy bemutatásra kerüljön, mint a Real Madrid új játékosa. Még csak 19 éves volt, néhány meccset játszott a spanyol első osztályban, és tele volt akarattal”.

“Ő volt az első spanyol játékos, akit a csapathoz igazoltam. Nagyon erős és eltökélt személy, aki mindennél jobban akarta a sikert. Egy igazolás, amiről mind tudjuk, hogy nem volt egyszerű, de meggyőződésünk volt már akkor is, hogy az érkezése egy új korszakot fémjelez majd”.

“Kedves Sergio, azóta tizenhat esztendő telt el, és ez idő alatt a klub történelmének egyik legsikeresebb pályáját jártad be a csapattal. Szinte gyerekként érkeztél, mostanra pedig igazi profi lettél, én pedig nagyon büszke vagyok arra, amit itt elértél. Éveken át példakép voltál a szurkolók számára, és kétség sem fér ahhoz, hogy a Real Madrid legendái közé tartozol”.

“Megtanultad a klub értékeit, jobb játékos lettél és ikonikus csapatkapitány vált belőled. Kiérdemelted mindenkinek a tiszteletét és elismerését, aki szereti ezt a sportágat. A madridisták mindig a szívükben hordoznak majd téged, olyan játékosként maradsz meg az emlékezetben, aki, ahogyan a Real Madridnál szoktuk mondani, soha nem adja fel. Köszönünk mindent, amit a klubnak adtál, és köszönjük, hogy megvédted ezt a címert és minden pályán teljes lélekkel játszottál, és harcoltál a végsőkig”.

“Kedves Sergio, világszerte minden madridistában úgy maradsz meg, mint a “Tizedik embere”. A 93. percben szerzett gólod Lisszabonban örökké, emberek milliói számára egy szimbóluma marad mindannak, amit ez a klub képvisel”.

“Szeretném kifejezni szeretetemet családod felé is, feleséged Pilar, és gyermekeid, Sergio, Alejandro, Marco és Maximo Adriano, szüleid, Paqui és José Maria, valamint testvéreid Miriam és René felé, akik mindig ott voltak veled a jó és a legnehezebb pillanatokban egyaránt. Mindig ott voltak melletted és a csapattal”

“Nagyon nehéz elérni mindazt a Real Madridban, amit neked sikerült: 4 Bajnokok Ligája (ezek közül három zsinórban), 4 Klubvilágbajnokság, 3 Európai Szuperkupa, 5 bajnoki cím, 2 Copa del Rey, 4 Spanyol Szuperkupa. 22 trófea, ami Marceloval karöltve a klub történelmének legtöbb trófeával rendelkező játékosává tett téged, csak tiszteletbeli elnökünk, Paco Gento tudott több trófeát szerezni a csapattal.

“101 gólt szereztél a Real Madrid mezében, ami lenyűgöző szám védő létedre. Összesen 671 mérkőzésen léptél pályára a csapattal. Tizenegy alkalommal kerültél be a FIFA álomcsapatába”.

“A spanyol válogatottal megnyerted a Világbajnokságot, és kétszer az Európa-bajnokságot. A spanyol válogatott történelmében a te neved mellett van a legtöbb mérkőzés, szám szerint 180”.

“De mindezen számokon és statisztikákon túl, te mindig is a legnagyszerűbb kapitányaik között leszel, kétség kívül az egyik legszeretettebb. És ma minden madridista, én pedig különösen, szeretné megköszönni neked mindazt, amit képviseltél itt, és azt, hogy tovább növelted a klub legendáját”.

“Ahogy korábban is mondtam, nem könnyű nap a mai, mert nagyon különleges voltál mindig is számomra. Megszenvedtél, harcoltál a csapatért, és együtt éltél a Real Madrid közelmúltbeli sikereivel”.

“Mindenek felett azt kívánom neked, hogy boldog legyél a szeretteiddel, akárhol is legyél. És szeretném ha tudnád, hogy a Real Madrid mindig is az otthonod marad”.

“Meggyőződésünk, hogy egy hozzád hasonló legenda mindig is a Real Madrid remek nagykövetei között lesz”.

“Nagyon köszönünk mindent, kedves Sergio”.

Teljes menetrend