Fejléc kép
Fórumajánló
Hakimi váltásából a Real Madrid is profitálhat
2021-07-01 17:58 ___Samy___ as.com
Hakimi váltásából a Real Madrid is profitálhat Átigazolási hírek

A hírek szerint Achraf Hakimi Milánóból Párizsba teszi át székhelyét, amivel a Real Madrid is pénzhez juthat.

Úgy néz ki, hogy az Inter és a PSG megállapodtak, mely szerint Hakimi 70 millió euróért vált klubot. Legalábbis ennyit ajánlanak a franciák, amit az olaszok vezetősége minden bizonnyal el is fog fogadni. Ezzel pedig a Real Madrid is jól járhat, hála a FIFA szolidaritási mechanizmusának. Mivel a marrokkói játékos úgy váltott külföldi klubra, hogy érvényes szerződése volt, ezért az átigazolási összeg bizonyos százaléka a Real Madridot is megilleti, mint nevelő klubja.

Ez a törvény érvényes minden olyan esetre, amikor egy klub 12 és 23 éves kora között alkalmaz egy játékost, a kapott összeg pedig az eltöltött évekkel arányos. Achraf 12 évesen érkezett a Real Madrid utánpótlás részlegéhez és egészen 19 éves koráig a klub alkalmazásában állt. Így a 70 millió eurós transzfer 5%-ának a 60%-a illeti meg a Real Madridot, ami 2.1 millió euró. Bár nem túl nagy összeg, de hozzá lehet adni a játékos 40 millió eurós eladási árához.

Azonban ennyi az egyetlen pozitívum a dologgal kapcsolatban, mert így gyakorlatilag a klub elvesztette az elsőbbségi jogát, amit Achrafot illeti. Mikor a védőt eladták az Internek tavaly nyáron, egy elsőbbségi jogot foglaltak bele a szerződésbe, mivel visszavásárlási opciót nem lehetett. Ez annyit jelent, hogy egy hivatalos ajánlat esetén a Real Madridnak 72 órája van arra, hogy legalább ugyanannyi összegért visszavásárolja Hakimit. Viszont ebben az esetben nem tudják megadni a francia csapat által ígért 70 millió eurót, és ha minden a jelenlegi helyzetében marad, akkor Hakimi a következő idénytől a PSG játékosa lesz.

Teljes menetrend