Madridom.hu
Fórumajánló
Toni Kroos visszavonult a válogatottságtól
2021-07-03 11:38 ___Samy___ as.com
Toni Kroos visszavonult a válogatottságtól Nemzeti válogatott

A Real Madrid német középpályása nem vesz részt a 2022-es Világbajnokságon, mivel nemrég bejelentette, hogy többé nem fog a válogatottban pályára lépni.

Toni Kroos visszavonult a válogatott futballtól az angolok elleni vereséget követően: “Csak a Real Madriddal való céljaimra szeretnék koncentrálni”, magyarázta döntését.

A középpályás Instagramon jelentette be mindezt, ahol németül írta le érzéseit ezzel kapcsolatban. Nagyon csalódott amiatt, mert nem a csúcson sikerült neki abbahagyni.

“106 alkalommal játszottam Németországért. Nem lesz következő alkalom. Nagyon szerettem volna és mindent megadtam volna érte újra, hogy 109 válogatottságom legyen és, hogy ezt a nagy címet, az Európabajnokságot a végén megnyerjem. Már régebben eldöntöttem, hogy ez után a torna után abbahagyom. Egy ideje már nyilvánvaló a számomra, hogy nem leszek ott a 2022-es katari világbajnokságon. Nyilvánvalóbb, mint bármi más, mert az elkövetkezendő néhány évben szeretnék teljesen a Real Madriddal való céljaimra koncentrálni. Ezenkívül meg tudok magamnak engedni olyan szüneteket, amik válogatott játékosként nem léteztek 11 éven keresztül. Mindezeken felül pedig apaként és férjként szeretnék ott lennie a feleségem és a három gyermekem számára. Nagy megtiszteltetés volt a számomra ilyen sokáig viselni ezt a mezt. Büszkeséggel és elhivatottsággal tettem.”

Kroos 109 válogatott mérkőzéssel vonulhatott volna vissza, ha a németek bejutnak a fináléba, de ennek a célnak az angolok vetettek véget.

A most 31 éves Kroos 20 éves korában került be a válogatottba, és nem sokkal a 2010-es VB előtt mutatkozott be az argentinok ellen egy barátságos mérkőzésen. Természetesen Joachim Löw volt az, akitől a behívót kapta. 2014-ben megnyerte a világbajnokságot a németekkel és összesen 17 gólt szerzett a 106 meccsén. Az idei Európa-bajnokságot követően azonban nem csak ő, hanem Löw is távozik, akinek a helyét Hansi Flick veszi majd át.

Kroos külön megköszönte Löwnek a bizalmát és, hogy lépésről lépésre segített neki jobbá válni.

“Köszönöm minden szurkolónak, akik velem tartottak és támogattak engem a tapsaikkal és a szurkolásaikkal. És köszönöm a kritikusoknak is az extra motivációért.”

“A legvégén pedig szeretnék köszönetet mondani Jogi Löwnek. Ő tett engem válogatott játékossá és világbajnokká. Bízott bennem. Hosszú időn keresztül sikeres történetet írtunk együtt. Sok szerencsét és sok sikert Hansi Flicknek.”

Teljes menetrend