Madridom.hu
Fórumajánló
A tavalyi idényben a Real Madrid több pénzt fordított a sérülésekre, mint bármelyik más csapat
2021-07-08 19:58 ___Samy___ managingmadrid.com
A tavalyi idényben a Real Madrid több pénzt fordított a sérülésekre, mint bármelyik más csapat Egyéb hírek

A Betinton.com tanulmánya betekintést nyújtott abba, hogy az európai klubok mennyi pénzt költenek a sérülésekre, sérült játékosokra, melyek közül a Real Madrid adatai kirívóak a tavaly idényt alapul véve.

A beszámoló szerint a Real Madrid tavaly majdnem 45 millió eurót fordított erre, ami körülbelül ötszöröse az európai átlagnak. A klub játékosai átlagosan 69 napot voltak sérültek, ami borzasztóan sok. A Real Madrid átlagosan 2,25 millió eurót költött el egy sérült játékosra.

Mivel Eden Hazard szinte alig tudott tavaly is egészséges maradni, így a Real Madrid áll annak a listának is az élén, amiken legnagyobb fizetéssel rendelkező sérült játékosok állnak. A 252 napot orvosi szobában töltő belga támadó körülbelül 17 milió eurót halmozott fel, hiszen a heti fizetése 470 ezer euró.

Hazard mellett a spanyol klubnak még volt négy olyan sérült játékosa, akik benne vannak a top10 legjobban fizetett játékos között: Sergio Ramos, Dani Carvajal, Marcelo és Mariano.

Nem meglepő látni ezeket az adatokat és hatalmas összegeket, hiszen a sérülések mennyisége szinte az egész idény során végig magasan volt. Ez pedig a Real Madridnak több címébe is kerülhetett.

Teljes menetrend