Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-07-08 19:08 ___Samy___ managingmadrid.com
Asensio: „Voltak pillanatok a tavalyi szezonban, mikor fájdalommal játszottam” Nyilatkozatok

A Real Madrid támadója az Agencia EFE-nek adott interjút, mialatt a spanyol válogatottal készül az olimpiára.

Marco Asensio az egyik hiányzó a sok közül a Real Madrid edzésein. A mallorcai származású játékos hazája válogatottjával edz és készül a olimpiára, ám egy kis szünetet iktatott be az alicantei edzőtáborban, hogy válaszolni tudjon egy néhány kérdésre.

A spanyol középpályás nem tudta visszafogni magát, hogy mennyire büszke arra, hogy a hazáját képviselheti az olimpián: „Egy álom, hogy részt vehetek az olimpián. Nem gondolok arra, hogy igazoljam magam, csakis arra, hogy a lehető legjobb formámat nyújtsam és segítsek a csapattársaimnak. Egyetlen dolog jár a fejemben, hogy visszahozzam Spanyolországnak az aranyérmet.”

Az interjú időt adott arra is, hogy visszaemlékezzen a tavalyi idényére – egy olyan idényre, ami hullámhegyeket és hullámvölgyeket biztosított a számára a keresztszalag sérülését követően: „Ez egy másfajta szezon volt. Ez volt az első komplett szezonom a sérülés után. Voltak rossz pillanatok, fájdalmak, mikor edzeni sem tudtam, de négy vagy öt hónap után kezdtem jobban érezni magam. Nem volt több fájdalom. Az operáció már teljesen a múlté és nem kell többé már a sérülésemről beszélni. Fizikailag 100%-os vagyok és mindenre felkészültem. Nagyon izgatott vagyok. Ez az idény nagyon fontos lesz a számomra.”

A Real Madrid és a spanyol válogatott szurkolói egyaránt abban reménylednek, hogy a legjobb Asensiót láthatják újra a pályán. Olyan formában, amiben képes folyamatosan a legmagasabb szinten játszani és akit 21 évesen az elit közé vártak. Mikor arról kérdezték, hogy képes-e visszatérni az eddigi legjobb formájához, Asensio így válaszolt: „Igen! Mikor megsérültem, nem csak az járt a fejemben, hogy visszatérjek arra a szintre, amin azelőtt voltam, hanem, hogy még jobb legyek. Sok szempontból fejlődtem, főleg mentálisan. Korábban voltak nehézségek és fájdalmak, amiken túl kellett jutnom, ami természetes a sérülés súlyosságát tekintve, de ez már feledésbe merült – teljesen felépültem. Most már csak arra koncentrálok, hogy 100%-osan teljesítsek, mert felkészültem rá.”

Mikor Carlo Ancelottiról kérdezték, elárulta, hogy már beszéltek telefonon: „Igen, volt egy kis beszélgetésünk mielőtt az edzőtáborba jöttem az olimpiai csapattal. Rövid, de jó beszélgetés volt. Jó benyomást keltett bennem. Ő egy nagy tapasztalattal rendelkező edző, aki a világ legnagyobb klubjait irányította. Biztos vagyok benne, hogy ez az idény nagyszerű lesz.”

Az interjú azzal fejeződött be, hogy Asensio elmondta Zidane és Ramos távozásával kapcsolatos gondolatait, ugyanakkor az ő jövője is szóba került: „Zidane az egyik példaképem volt. Nagyon különleges volt hallgatni a tanácsait. Jól megértettük egymást, néha elég volt egy egyszerű gesztus is hozzá.”

Marco szerint Ramos egy „hihetetlen örökséget” hagyott maga után: „Ramos a Real Madrid legendájaként távozott. Mindig támogatott engem. Ő egy példa volt arra, hogyan lehet nagyszerű karriert csinálni egy nagy klubnál és a spanyol válogatottal. Végül ezek az évek elteltek, és a klub és ő egyaránt úgy döntöttek, hogy külön folytatják tovább. A legjobbakat kívánom neki és tudom, hogy jól fog teljesíteni, bárhová is kerül.”

Mikor pedig arról kérdezték, hogy a Real Madridnál van-e a jövője, határozottan válaszolt: „Igen!”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend