Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Azok is sikerre éhesek a keretben, akik már mindent megnyertek”
2021-07-19 13:30 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Azok is sikerre éhesek a keretben, akik már mindent megnyertek” Nyilatkozatok

A Real Madrid vezetőedzője a nyári edzőtáborból adott interjút a klub hivatalos weboldalának.

A modern foci magas intenzitást igényel
“Figyelembe kell vennünk a klub történelmét. Csapatként és jól kell játszanunk, és meg kell mutatnunk a pályán, hogy milyen adottságaink vannak. Nagy intenzitású, energiával teli meccseket kell játszanunk, akár nálunk van a labda, akár nincs. A modern labdarúgás ezt követeli az embertől: magas intenzitást labdával és anélkül is”.

A keret generációi
“Az elmúlt tíz napban jól dolgoztunk. Sokat dolgozott a csapat, vegyítettük az erőnléti munkát a technikai és taktikai feladatokkal. A játékosok nagyon jól dolgoznak. Úgy látom a fiatalok nagyon jó adottságokkal rendelkeznek, és a tapasztaltabb játékosok igazán elkötelezettek. Nagy élvezettel töltött el, hogy ez a két dolog várt itt engem: minőségi fiatalok akiket nem annyira ismertem még eddig, és az elkötelezettség olyan játékosok részéről, mint Carvajal, Nacho, Marcelo, Lucas Vázquez és Isco, akik az elmúlt évek során mindent megnyertek, de mégis hatalmas akarat, izgatottság és sikeréhség van bennük. Jó szezont akarnak, és az a célunk hogy ez teljesüljön is”.

Alaba
“Erős és sokoldalú játékos, remek adottságokkal. A védekezési taktika szemszögéből is nagyon okos. A Bayern-ben belső védőként játszattam őt az utolsó néhány közös meccsünkön, és nagyon jól teljesített ott. A bal oldalon szélső védőt is játszott már. Nagyon tapasztalt és nagyon okos játékos. Mindkét poszton képes játszani. Az osztrák válogatottal a középpálya közepén is játszott már. Sokoldalú játékos, és biztos vagyok benne, hogy igazán jó szezon vár rá”.

Teljes menetrend