Madridom.hu
Fórumajánló
Benzema: A Real Madrid vezére a pályán és azon kívül is
2021-08-06 09:33 ___Samy___ marca.com
Benzema: A Real Madrid vezére a pályán és azon kívül is Egyéb hírek

Úgy néz ki, hogy a következő idényben Karim Benzema fogja viselni a csapatkapitányi karszalagot a pályán.

Mint ismert, a Real Madridnál a csapatnál eltöltött időt veszik figyelembe a csapatkapitány kijelölésekor. Mivel Marcelo van a legrégebben a klubnál, ezért ő csapat első számú kapitánya. Azonban Mendy és Miguel is előtte van a sorban, így nem valószínű, hogy a brazil játékos kezdő lesz Ancelotti csapatában.

Akár Benzema a kapitány, akár Marcelo, nagy szünetet jelent ez a klub történetében, ugyanis 1904 óta most fordul elő először olyan, hogy a Real Madridnak nem spanyol nemzetiségű a csapatkapitánya. Akkor a guatemalai Federico Revuelto volt a csapat legfőbb embere. A következő idénytől a négy csapatkapitány között csak egyetlen egy spanyol maradt; Nacho. Ő lesz a harmadik számú, Luka Modric pedig a negyedik.

Benzema ezen a héten tért vissza a csapathoz, miután negatív lett a covid tesztje. A francia csatár Cristiano Ronaldo 2018-as távozása után nagyobb felelősséget vállalt a pályán, mint valaha, most pedig a pályán kívül is ez vár rá, mivel Sergio Ramos és Raphael Varane egyaránt elhagyták idén nyáron a csapatot.

Karim, aki nemsokára aláírja a 2023-ig szóló szerződéshosszabbítását, a tavalyi idényben összesen 30 gólt szerzett, és a következő idényben is elsősorban tőle várják majd a gólokat.

Egy sikeresnek mondható Európa-bajnokságot követően, hiszen sok idő után visszatért a francia válogatottba, Carlo Ancelotti egy sokkal érettebb Karim Benzemával dolgozhat most együtt, mint 7 évvel ezelőtt. A franca játékos tagja volt a BBC-nek Gareth Bale és Cristiano Ronaldo mellett, és akkoriban még az volt a feladata, hogy az említett két csapattársát kiszolgálja.

Bár Bale visszatért Madridba, de a formája és fizikai állapota egyelőre ismeretlen. Mivel valószínűleg nem fog érkezni új támadó a csapatba, ezért Benzema lesz Ancelotti gólfelelőse.

“Azt kell elérnünk, hogy Karim 50 gólt szerezzen, ne 30-at”, mondta Ancelotti. “Ugyanez a helyzet Viníciussal is. Arra kell összpontosítanunk amink van, nem arra, amink nincs.”

Teljes menetrend