Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-08-18 15:13 ___Samy___ marca.com
Ha idén nem jön Mbappé, akkor Haaland lesz a célpont Átigazolási hírek

Már csak két hét van hátra az átigazolási időszakból és mindenki tudja, hogy a Real Madrid legfőbb célpontja Kylian Mbappé. Azonban nem ő az egyetlen, ugyanis Florentino Perez már hónapokkal ezelőtt felvázolta, hogy szeretné a csapatban tudni Mbappé mellett Haalandot is, akik véleménye szerint az elkövetkezendő 10 év legjobb támadói lehetnek.

Valószínűleg erre utalt Carlo Ancelott is, mikor a minap a Cristiano Ronaldóval kapcsolatos pletykákat cáfolta meg és elmondta, hogy: „Előre tekintünk.”

Április elsején Alf-Inge Haaland, a norvég csatár édesapja és Mino Raiola, a játékos ügynöke gépre szálltak és két megbeszélésen vettek részt. Délelőtt találkoztak Joan Laportával Barcelonában, de ez csak látszatnak bizonyult, tele üres szavakkal. Délután azonban José Angel Sanchezzel és Juni Calafattal volt találkozójuk, Valdebebasban. Ez igen komolynak bizonyult. Mindkét félnél ugyanaz került szóba: az anyagi feltétele Haaland leigazolásának. A két csapat közötti különbség az, hogy míg a Barcelona nem engedheti meg őt magának, addig a Real Madrid igen. Míg Laporta számára ez csak egy elterelés volt arról, hogy a klubja csőd közelben van, addig Florentino Perez komolyan szeretné őt leigazolni.

A Real Madridnak 200 millió eurója van átigazolásokra. Első sorban Mbappét szeretnék megszerezni, aki körülbelül 160 millió euróba kerülne, már ha a PSG hajlandó lenne tárgyalni. Jövő nyáron pedig Haaland érkezhetne, akiért 75 millió eurót kellene lerakni az asztalra. Ez az összeg egyébként 90 millióra ugorhat a különböző bónuszoknak köszönhetően, legalábbis a német sportcsatorna, a Sport1 szerint.

Azonban ez a sorrend a dolgok jelenlegi alakulása szerint könnyen megváltozhat. Ha a PSG elnöke nem hajlandó meghallgatni egyetlen ajánlatot sem a francia támadó iránt, akkor Haaland leigazolása lesz idén nyáron a prioritás. Ez esetben viszont az idővel kell nagyon harcolni. A Dortmund nem szeretné eladni a csatárját, de ők is tisztában vannak azzal, hogy jövő nyáron muszáj lesz „csak” 75 millió euróért cserébe elengedniük, ellenben idén még jó árat kaphatnak érte. Mivel a német klubnak nincs komoly anyagi támogatottsága a PSG-vel ellentétben, így ők talán nem dobnának csak úgy vissza egy 100 millió eurós ajánlatot.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend