Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-08-23 10:30 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A védekezésünk miatt hullajtottunk pontokat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 2. forduló 2021 AUG 22 (vasárnap) 22:00 Estadi Ciutat de València 3-3

Carlo Ancelotti nyilatkozata a Levante elleni 3-3-as döntetlen után:

A védelmen javítani kell
„Igazán jól teljesítettünk az első félidőben, összetetten játszottunk és jól dolgozott együtt mindenki. A második játékrészben nem jó hozzáállással léptünk pályára, hamar bekaptunk egy gólt amit el lehetett volna amúgy kerülni. A második góljuknál sem játszottunk még összetetten. Mindannyiunknak együtt kell dolgoznia, és javítanunk kell a védekezésünkön”.

Vini értékelése
„Vinicius-ban megvannak az adottságok és nagyon gyors játékos. Hogy remek gólvágó lenne-e? Ezt nem tudom, mert szeret a széleken játszani. Kellenek neki az olyan gólok, mint ami most az első volt – bele kell mennie a cseelekbe, mert gyorsabb mint az ellenfelei. Ha a tizenhatoson belül van, akkor nehezebb a dolga, de a képességei adottak ahhoz, hogy távolról és egy-az-egy elleni helyzetekben is gólokat tudjon lőni. Fontos játékos lesz számunkra. A következő meccsen lehet, hogy a kezdőben lesz, meglátjuk majd. A frissessége és a képességei fontosabbak voltak ma is a meccs végén, mintsem az elején”.

„Három gólt szerzett két meccsen, ez pedig annak a jele, hogy Vinicius igazán fontos játékos. Nem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy ki van épp a kezdőcsapatban, nagyon jó keretem van. Sok gólt szereztünk az első két meccsünkön. A probléma nem az, hogy Vinicius a kezdőben van-e vagy sem, hanem hogy tud-e gólokat lőni, de ma is lőtt két gólt”.

Támadók
„Nem tudom megmondani nektek, hogy ki hány percet fog játszani. Nagy a verseny a kereten belül ezen a posztob. Mijnőségi játékosaink vannak itt, mint Bale, Vini Jr., Hazard, Benzema és Jovic, akik jól teljesítettek ma. Úgy kell élveznem kell a játékosok adottságait a pályán, hogy azoknak adok játékidőt akik megérdemlik”.

Kapott gólok
„Nem a támadás, hanem a védekezés az, ahol rontottunk és pontokat veszítettünk. A harmadik gól szerencsétlen volt. Az elsőnél nem állt fel jól a védelmi vonal, és kizökkentettek minket. A második gólnál hárman voltak kettő védővel szemben, és ilyesmit nem engedhetünk meg. Ha egy beadás érkezik, akkor három támadóra legalább három védőnek kell lennie hátul”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend