Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema ujjának története
2021-09-09 11:36 ___Samy___ marca.com
Benzema ujjának története Egyéb hírek

Számos drukker hiszi azt, hogy Benzema minden mérkőzés előtt babona miatt köti be a jobb kézfejét, azonban ez nem így van.

A francia csatár még 2019. januárjában, egy Marc Bartrával való összecsapás során eltörte a kisujját, amit még a mai napig nem tettek helyre. Akkoriban azt mondták neki az orvosok, hogy egy műtéti beavatkozást követően olyan lesz a kisujja, mint régen, de emiatt két hónapot kellett volna kihagynia. Benzema a műtét helyett egy ideiglenes megoldást választott, és nem hagyta csatár nélkül a Real Madridot. Az idény végét követően került sor a műtétre.

Annak ellenére, hogy a beavatkozás sikeres volt, a 33 éves francia csatár siettette a rehabilitációját, hogy meg tudja kezdeni az előszezont a csapat többi tagjával. Visszatérése után a keze újabb ütést kapott, és azóta kötést visel minden mérkőzésen, hiszen nem tud elegendő időt biztosítani az ujjának a teljes gyógyulásra.

Benzema és a kötözött kézfeje

Benzema azonban nem hagyta, hogy a sérülése megakadályozza a gólszerzésben. A 2018/19-es szezont követően idényekre lebontva az alábbiak voltak a mutatói: 30 gól, 27 gól, illetve 34 gól. Ráadásul a mostani idényben is van már 2 gólja és 3 gólpassza.

Miután sok sikert élt meg a kötésének alkalmazása óta, a francia játékos egyáltalán nem sietteti az operációt, amely egyszer és mindenkorra megoldaná ezt a problémáját. Ha mindez babonával magyarázható, akkor valószínűleg azután lesz megműtve a keze, miután szögre akasztotta a csukát.

Egyelőre ez találó összehasonlítást tesz lehetővé a Real Madrid korábbi sztárjaival, mint például José Antonio Camachóval vagy Chendóval, akik szintén valamilyen kötszerrel a testükön futballoztak. A Real Madridnak ez a fajta történelme és tradíciója most Benzemára szállt.

Teljes menetrend