Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema: “Az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot”
2021-09-13 09:33 d.gergo realmadrid.com
Benzema: “Az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 4. forduló 2021 SZEP 12 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 5-2

A Celta Vigo ellen aratott győzelem után a mesterhármast szerző Karim Benzema, és a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois is értékeltek.

Karim Benzema

“Különleges este volt számunkra, mert a szurkolók visszatérhettek, és remek hangulatot csináltak. Az első félidő kicsit furcsa volt, újra hozzá kellett szoknunk a lelátókhoz. A második félidőben azt csináltuk amit szerettünk volna, és megszereztük a győzelmet”.

“Mindig is mondtam, hogy szükségünk van a szurkolók támogatására. Minent beleadtak ők is, és ez látszott a második félidőben. Úgy gondolom, hogy a védekezésnél jobban kell dolgoznunk, hogy el tudjuk kerülni a kapott gólokat. Sok gólt fogunk majd lőni, és sokszor lesz majd kapott gól nélküli meccsünk. Keményen kell dolgoznunk, folytatnunk kell a munkát az edzéseken. Ma az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot”.

Támogatás
“Jó érzés, hogy az elnök, az edző, a csapattársak és a szurkolók is támogatnak engem. Örömmel segítek gólokkal és gólpasszokkal, amikor tudok”.

Játék Vini mellett
“Vini egy bajnok, fiatal és nagyon élvezem a játékot vele. Megmutatta, hogy alkalmas arra, hogy mindig a csapatban legyen”.

Camavinga és Modric
“Camavinga fiatal és sokat fog nyújtani a csapatnak. Modric az egyik legjobb játékos a saját posztján, és nagyon sokat ad nekünk a pályán”.

Thibaut Courtois

“Nagyszerű dolog visszatérni ide, és nyerni a szurkolóink előtt. Nehéz első félidő volt, de kulcsfontosságú volt, hogy a második félidőben ilyen hamar egyenlíteni tudtunk. Nem olyan volt a kezdést, mint amit szerettünk volna a Bernabéuban, mert jobb szeretünk felülkerekedni az ellenfeleinken. Viszont jól reagáltuk le a helyzetet, és az a fontos, hogy megszereztük a három pontot”.

“Dolgozunk a védekezésünkön. Új edző dolgozuk velünk, és vannak még dolgok amiken hangolni kell. Az a probléma, hogy amikor a támadóink előre mennek, nekünk is menni kell velük. Nagyon jó csapatok ellen játszunk, és a Celta is képes problémákat okozni az ellenfeleinek”.

“Szerettünk volna nyomást gyakorolni rájuk és végül ebből helyzeteket tudtak kialakítani. Meg kell vizsgálnunk, hogy min tudunk még javítani, mert nem engedhetünk ennyi helyzetet az ellenfeleinknek. Jó, hogy ennyi gólt szereztünk már idén, de meg kell találnunk az egyensúlyt”.

Támadók
“Vini Jr. fiatal még, és nagyon sok ideje van még a fejlődésre. Az edzéseken jól megy neki a befejezés. Ha van egy nagy futásod, és a végén nem sikerül a befejezés, az belemászhat az ember fejébe. Idén nyugodtabb a kapu előtt, talán korábban nem volt ennyire összeszedett. Most ha szemben áll a kapusssal, akkor belövi. Benzema is remek formában van”.

Következő meccsek
“Ha nyerünk Milánóban, az erős kezdés lenne, és pályára állítana minket. A Levante és a Betis elleni meccs óta próbálunk fejlődni, és igyekszünk nem bekapni annyi gólt. Mindenki remek adottságokkal rendelkezik, és készen állunk a ránk váró sok meccsre. Mindenkire szükségünk lesz a keretből”.

Teljes menetrend