Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Nagyon különleges versenysorozat ez a klub számára”
2021-09-15 07:50 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Nagyon különleges versenysorozat ez a klub számára” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 1. csoportkör 2021 SZEP 15 (szerda) 21:00 San Siro 0-1

Carlo Ancelotti mérkőzés előtti nyilatkozata az idény első Bajnokok Ligája összecsapása előtt:

A csapat formája
“Jó formában van a csapat. Szerintem jól teljesítettünk a Celta ellen. A mostani meccs már más történet, egy másik versenysorozatban játszunk, abban ami nagyon izgatja a Real Madrid szurkolókat. Szeretnénk a lehető legjobbat nyújtani. Az Inter ugyanabban a rendszerben játszik, mint az előző szezonban, de új edzőjük van, és új motivációjuk. Meg akarjuk nyerni a meccset, dominálni szeretnénk és jól játszani. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Nagyon különleges versenysorozat ez a klub számára”.

Bajnokok Ligája
“A Bajnokok Ligája számomra is különleges. Kétszer megnyertem játékosként, és nagyon jó emlékeim vannak innen játékosként és edzőként is, különösen a Décima, ami a legutóbbi alkalom volt, hogy edzőként meg tudtam nyerni ezt a serleget. Nagyon élénk és küplönleges emlékeim vannak ebből a tornából”.

Az Inter
“Új játékosok jöttek hozzájuk előre, új rendszerrel és új ötletekkel dolgoznak. Van náluk pár nagy játékos, jól játszanak és jó formában vannak, ezért nagyon nyitott lesz a meccs. Versenyeznünk kell majd velük”.

Vinicius
“Igyekszem ugyanúgy bánni vele, mint bármelyik másik játékosommal. Próbálom feszegetni a határait edzéseken, és azt mondom neki, hogy a munkára összpontosítson. A játékos adottságain és magabiztosságán is sok múlik. Ő most magabiztos és izgatott, a keményebb időszakok nagy motivációt adtak neki. Szerintem mindenki láthatja, hogy higgadtabban játszik a kapu előterében. Minden más szempontból ugyanolyan, mint tavaly, és igazán gyors az egy-az-egy elleni párharcoknál. Az utóbbi meccseken nagyon jól fejezte be az akciókat, így is kell folytatnia”.

BL-favoritok
“Nehéz kiemelni egyetlen csapatot mielőtt a torna elkezdődik. Annyit tudok mondani, hogy a Real Madrid mindig versenyezni fog a Bajnokok Ligájában. Ez a klub többször nyerte meg ezt a trófeát, mint bárki más, és az a szándékunk, hogy mindent beleadjunk. Igazán erős csapatokkal kell szembenéznünk, és nehéz jelenleg megmondani, hogy ki a favorit. De mindent bele fogunk adni”.

Sérültek
“Marcelo nagyon jól edzett tegnap, és nevezve is volt a keretbe eleinte. Az edzés végén aztán érzett egy kis kellemetlenséget; semmi komoly, de azt jelentette, hogy nem tudott velünk utazni, és nem bevethető a meccsre. Vasárnap azért cseréltük be, hogy biztosan készen álljon az Inter elleni mérkőzésre, mert a tapasztalata nagyon fontos számunkra. Volt egy kis gondja, és reméljük hamar vissza tud térni. Bale-nek is problémája volt az edzésen a Bernabéuban, és szerintem pár napra kiesett”.

Bajnokság vagy Bajnokok Ligája?
“Nem tudom. Nagy motiváció számomra, de a legnagyobb izgatottsággal az tölt el, hogy visszatérhettem a Real Madridba. Az tesz engem a leginkább boldoggá, hogy minden nap Valdebebasban dolgozhatok”.

Alaba és Modric
“Alaba tegnap a csapattal edzett, szerintem jól van és készen áll a játékra. Ami Modricot illeti, úgy gondoltuk hogy pihenőt adunk neki, aztán meglátjuk mit kezdünk majd vele”.

Jobb védekezés
“Képesek vagyunk arra, hogy jobban védekezzünk, és dolgozunk is ezen. A csapat elveszíti az egyensúlyát, amikor nincs nálunk a labda, és hatékonyabbnak kell lennünk. Jobban kell helyezkednünk a labdával, ezáltal kiegyensúlyozottabbak tudunk lenni, amikor elveszítjük azt”.

Nyomás a Bajnokok Ligájában
“Más itt az atmoszféra, a Bajnokok Ligája az Bajnokok Ligája, és ez különleges a Real Madrid számára. Nem a véletlen műve, hogy a klub 13 alkalommal megnyerte ezt a sorozatot. Ugyanolyan motivációt érzek, mint minden meccs előtt, és mint a legutóbb, amikor a klub edzője voltam”.

Az Inter szeretete
“Igen, csermekkoromban Inter szurkoló voltam. Mindig is olyan csapatot építettek, ami tetszett nekem. Később az AC Milan szurkolója lettem, és mindig nagy volt a tisztelet bennem az Inter iránt a derbik alkalmával”.

Teljes menetrend