Fejléc kép
Fórumajánló
Benzema: “Jó csapatunk van, és harcolni fogunk a Bajnokok Ligájáért”
2021-09-15 08:03 d.gergo realmadrid.com
Benzema: “Jó csapatunk van, és harcolni fogunk a Bajnokok Ligájáért” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 1. csoportkör 2021 SZEP 15 (szerda) 21:00 San Siro 0-1

Az Inter elleni összecsapás előtti sajtótájékoztatón Karim Benzema volt Carlo Ancelotti párja a sajtószobában. A francia támadó gondolatai a Bajnokok Ligája előtt:

“Számomra a Bajnokok Ligája a legnagyobb versenysorozat, itt van a legnagyobb nyomás is. Minden csapat nagyon erős, és nem vagyunk mi sem gyengébbek, mint a többiek. Itt vagyunk, jó csapatunk van, és harcolni fogunk a Bajnokok Ligájáért. Nagyon fontos ez a versenysorozat számunkra”.

“Ez egy különleges torna, amit minden csapat meg akar nyerni. De a pályán tizenegy játékos játszik tizenegy játékos ellen, és nincsenek favoritok. Ki kell mennünk a páylára, és meg kell mutatnunk, hogy itt vagyunk és nyerni akarunk. Saját magunkra kell összpontosítanunk, és a többiekről el kell feledkeznünk”.

Aktuális forma
“Nincs titkos képlet. Azon múlik minden, hogy minden nap keményen dolgozzon az ember. Erősebbnek érzem magam minden szezonban, mert nagyon odafigyelek magamra, ami az erőnlétet és mentális állapotomat illeti. Nagyon jól érzem magam a pályán, és ez látszik a meccseken. Nagyon erős keretünk van, nekem pedig az a munkám, hogy gólpasszokkal és gólokkal segítsem a csapatot, mert nyernünk kell valamit a szezon végén. Ez csapatmunka”.

Aranylabda
“Minden játékos erről álmodik, de az a legfontosabb, hogy mit csinálok a csapattal. Ha trófeákhoz tudom segíteni a csapatot, akkor boldog vagyok. Megérdemlem, hogy ezen a szinten játszhassak”.

Vinicius formája
“Fiatal játékos, akinek már van tapasztalata ebben a klubban. Sokat segített már a csapatnak, és gólokat is lőtt a bajnokság elején. Igazán hasznos a csapat számára a tempója miatt, és ez így is lesz a szezon végéig. Sokat beszélgetek vele, hiszek benne és ha tudok neki bármiben segíteni, akkor megteszem, mert top játékos”.

“Azok a dolgok már a múlté, amiket Cristiano és Bale mellett értem el, de olyan évek voltak, amikor nagyon sok gólt lőttünk. Olyan hármas volt, ami örökké megmarad majd a labdarúgás történetei között. Vinicius és Hazard két nagyszerű játékos, és megpróbálunk így is sok gólt lőni és sok gólpasszt adni, hogy győzelmekhez segíthessük a csapatot”.

A kapott gólok megelőzése
“Ezt a problémát kollektíven kell megoldanunk, az egész csapat dolga. Azért vagyunk a pályán, hogy nyerjünk – gólokat szerezzünk, de ne kapjunk. Minden nap azon dolgozunk, hogy ezt a problémát meg tudjuk oldani. Mindannyiunkat érint, nem csak a védelmet és nem csak a támadókat”.

Ujjsérülése
“Megoperálták, de két hónapig a partvonalra szorultam, és én segíteni akartam a csapattársaimnak. Ismét megsértettem aztán, de nincs időm arra, hogy megálljak egy újabb műtét miatt. Ezért játszok bekötözött kézzel”.

Mbappé
“Sokat beszélgetek vele. Tudjuk, hogy mennyire jó játékos. De a holnapi meccsre szeretnék inkább összpontosítani”.

Teljes menetrend