Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Kemény meccs vár ránk a Valencia ellen”
2021-09-18 18:38 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Kemény meccs vár ránk a Valencia ellen” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 5. forduló 2021 SZEP 19 (vasárnap) 21:00 Estadio de Mestalla 1-2

Carlo Ancelotti nyilatkozata a Valencia elleni spanyol bajnoki mérkőzés előtt:

“Ami az erőnlétet illeti, a csapat kipihent lesz. Nem mindenki épült még fel, de szerintem rendben leszünk holnap. Kemény meccs vár ránk a Valencia ellen, akik jól játszanak. Jó sorozatban vannak, tele önbizalommal. Nagyon sokat fog követelni tőlünk a meccs, és jól fel kell készülnünk rá”.

“Természetesen foglalkoztat a Valencia jelenlegi jó formája, nagy intenzitással játszanak. Más nem foglalkoztat jelenleg, mert egy top formában lévő csapattal játszunk majd”.

Hazard
“Nem játszott, mert nem volt rendben a térde, és tegnap is érzett egy kis kellemetlenséget. Edzett viszont, és ma is edzeni fog. Meglátjuk, hogyan alakul majd a dolog. Fejlődött, ami az erőnlétet illeti, és óvatosnak kell lennünk. Korábban is nagyon kevés sérülése volt. Még nincs egészen azon a szinten, ahol szeretnénk hogy legyen, de keményen dolgozik, és magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy hamarosan a legjobb formájában lesz”.

Bale
“Még mindig nem tudjuk, hogy mennyi időre lesz szüksége a felépüléshez. Elég csúnya sérülése volt, és nehéz megállapítani, hogy mennyi időre van szüksége. Nagy kár, mert jól dolgozott velünk és a válogatottal is. Várnunk kell. Néha a játékosok megsérülnek a sok meccs miatt”.

Négy meccs tíz napon belül
“A csapat rendben van. A statisztika azt mutatja, hogy a második félidőben feljavul a csapat. Az első félidőben is fejlődnünk kell. A csapat jó formában van, és azoknak is remek formában kell lenniük, akik kevesebbet játszanak”.

Camavinga beilleszkedése
“Meglepett engem. A fizikuma és a technikai adottságai nem voltak újak számunkra, a pályán pedig meg is mutatta a személyiségét, amiről viszont nem tudtunk eddig sokat. Erős jellem. Nem hagyja, hogy bármi befolyásolja őt, magabiztos és jó adottságokkal rendelkezik”.

“Fontos, hogy az edző kommunikáljon a játékosokkal, mikor meghozza a döntéseit. Néha egy játékost elküldünk bemelegíteni, dolgozik is a pálya szélén 35 percet, de végül nem játszik. Egyértelműen kell tudatni velük is, hogy lehet van egy elképzelésed az adott meccsről, de ez változhat időközben. Türelmesnek kell lenniük a döntéseimmel, mert a csapat érdekeit tartom szem előtt, nem az egyéniségekét”.

Rodrygo
“Egy összetett támadó. Nagyon gyors, remek adottságai vannak. Nyugodt a kapu előtt, és bármilyen poszton képes játszani elől. Még mindig nagyon fiatal, de a Real Madrid jelenét ugyanannyira képviseli, mint a klub jövőjét”.

Erősítés jövőre
“Jelenleg nem beszélgetünk a klubon belül átigazolásokról, csak arról, hogy mit kell tennie a csapatnak idén”.

Vinicius
“Ugyanazon a szinten játszik, mint mielőtt én megérkeztem. Remek adottságai vannak az egy-az-egy elleni párharcokhoz. Nagyszerűen kezdte a szezont, és a gólok is jöttek neki, ami fontos. De nem vagyok varázsló, csak egy edző, aki igyekszik minden játékosnak megadni azt a magabiztosságot, amire szükségük van ahhoz, hogy ki tudják fejezni magukat a pályán”.

“A csapatot nagyon sok tulajdonsággal tudja segíteni egy játékos: személyiség, karakter, karizma, adottságok…. Vini vitte a hátán a csapatot a Levante ellen, két gólt is lőtt 35 percen belül, ezzel el tudtuk kerülni a vereséget. Fiatal játékos, és képes arra, hogy vigye a csapatot a hátán De akkor is képes lesz rá, amikor idősebb lesz és tapasztaltabb”.

Casemiro és a lehetséges pótlása
“Nem egyszerű megtalálni ugyanezeket a védekező adottságokat egy játékosban. Nincs még egy ilyen játékosunk, mint ő. Vannak mások, más jellemvonásokkal. Remélem képes lesz minden meccsen játszani. Ha nem, akkor meg kell változtatnunk a terveinket és stratégiánkat egy kicsit. Az is lehetséges megoldás, hogy két védekező középpályással játszunk”.

Versenynaptár
“Létfontosságú, hogy forgassuk a keretet. Fontos, mert a játékosok elfáradnak, és oda kell figyelnünk rájuk. Muszáj rotálni. Nem lesznek hatalmas forgatások, de néhány játékost mindig pihentetni kell”.

Teljes menetrend