Fejléc kép
Fórumajánló
Varane: “A Manchester Unitedhez való csatlakozás volt a sorsom”
2021-09-20 14:23 ___Samy___ as.com
Varane: “A Manchester Unitedhez való csatlakozás volt a sorsom” Nyilatkozatok

Raphael Varane idén nyáron 10 évet követően hagyta el a Real Madridot a Manchester United kedvéért. A francia védő elmondása szerint 18 éves korában Sir Alex Ferguson látogatása miatt majdnem őket választotta a spanyol gigásszal szemben.

Varane egyik korábbi nagy vágyát teljesítette, mikor a Manchester Unitedhez igazolt. A középhátvéd három bajnoki címet és négy Bajnokok Ligája trófeát hódított el a Real Madriddal, ráadásul a klub játékosaként még világbajnoki címet is ünnepelhetett 2018-ban. Idén nyáron a Lensből 2011-ben érkező játékos 50 millió euró fejében tette át a székhelyét Manchesterbe.

A tinédzser Varane-nak Ferguson is “udvarolt

A Sky Sports-al készített interjú során Varane elárulta, hogy 10 évvel ezelőtt már majdnem Manchesterben kötött ki. Akkoriban Sir Alex Ferguson egészen a szülői házukig utazott, hogy meggyőzze az akkori nagy tehetséget.

“Az egy különleges pillanat volt számomra és a családom számára. Elképesztő egy olyan emberrel találkozni, mint ő (Sir Alex Ferguson) 18 évesen. Ezt követően ez a sorsoddá válik. 10 év Madridban, aztán most itt vagyok.”

“Ez egy új kihívás a számomra. Más versenyhelyzet, más mentalitás, más légkör. Minden új a számomra, de idáig minden napot élvezek. Nagy erőpróba újra a csúcsra juttatni a Manchester Unitedet, de érzem, hogy az emberek nyerni szeretnének, nagyszerű dolgokat akarnak csinálni ezzel a klubbal, és ez nagy motivációt jelent nekem.”

Sergio Ramos hiányában tavaly Raphael Varane a második leghatékonyabb védő volt a LaLigában, ha a megnyert párharcokat (110) és a megelőző szereléseket (36) vesszük figyelembe. Ugyanakkor a levegőben is dominálni tudott, hiszen 73 fejpárbajt nyert meg – több, mint kétszer annyit, mint védő kollégái.

Varane dícsérte Ronaldo munkamorálját

Azonban a madridi sikerei ellenére nem igazán volt sosem sztárként kezelve, hiszen olyan játékosok őt vették körbe, mint például Cristiano Ronaldo, akivel most újra egy csapatban szerepelhet.

“Nem azért focizom, hogy ezen legyen a hangsúly (címlapok). Én csak szeretném segíteni a csapatot és szeretném a legjobb formámat nyújtani. Szeretnék fejlődni és szeretnék az lenni a pályán, aki valóban vagyok. Ez az én célom és mentalitásom.”

“Az ilyen típusú játékossal együtt játszva (Cristiano Ronaldo) minden nap fejlődsz. Ha még mindig ilyen magas szinten teljesít ennyi idősen az azért van, mert a munkája elképesztő. Nagyon boldog vagyok, hogy vele játszhatok. Szerintem ő a világon a legjobb példa a munkamorálra és a győztes mentalitásra.”

Teljes menetrend