Fejléc kép
Fórumajánló
Carlo Ancelotti: “A mézesheteimet élem Madridban”
2021-09-21 11:22 ___Samy___ as.com
Carlo Ancelotti: “A mézesheteimet élem Madridban” Nyilatkozatok

Carlo Ancelotti a Radio 1-nek adott interjút, melyben beszélt a Real Madridhoz való visszatéréséről, illetve, hogy szerinte a Premier League jelenleg mindenki előtt jár.

Az olasz szakember először a Real Madridról beszélt, és nagyon örült a visszatérésének: “A mézesheteimet élem Madridban és remélem sok évig maradhatok még itt.” Ancelotti az interjú alkalmával számos témát is érintett: A Real Madridon kívül szó volt még a Bajnokok Ligájáról, a Világbajnokságról, az olasz futballról, José Mourinhoról és az angliai futball fölényéről.

A szezon kezdete: “Egy kis nehézséggel kezdtünk, mint mindenki más, de nagyszerű szellemben futballozunk és ezzel a karakterrel sikerült javítani a játékunkon.”

LaLiga: “A spanyol futball nagyon fontos játékosokat veszített el, de még sok van belőlük, köztük Vinícius is, aki szerencsére a miénk.”

Bajnokok Ligája: “Nem hiszem, hogy lennének meglepetések a favoritok között. Még mindig ugyanazok, meglátjuk mi fog történni márciusban.”

Szuperliga: “A nap, amikor elkezdek beszélni majd a politikáról az a nap lesz, amikor elhagyom a futballt. Jobb szeretek arról beszélni, ami a pályán történik.”

Világbajnokság: “Két évente játszani? Nos, ha már itt tartunk, miért nem játszanak minden évben (nevet)? A naptár komoly problémát jelent. Olyasvalami, amin változtatni kell. Vannak mérkőzések, amelyeknek nincs sok értelme, a FIFA-nak és az UEFA-nak ezekről kellene beszélnie, habár jelenleg nem értenek egyet.”

Brahim Diaz: “Madridban nem volt helye a versenyhelyzet miatt, de fontos a számunkra, örülünk neki, hogy jól teljesít az AC Milanban. A fejlődése érdekében elengedhetetlen volt az, hogy játsszon, és ha mi a Rossoneri klubot választottuk az azért volt, mert jól ismerjük a felépítését.”

Az Itner elleni mérkőzés: “Nagyon jól játszottak ellenünk, szerintem képesek ismét megnyerni a Scudettót, habár úgy látom, hogy a Serie A eléggé izgalmas. A Juvénak vannak problémái, veszítettek a meggyőződésükből és nincs meg a folytonosságuk. A futballban ez gyakran megesik, de vissza fognak térni.”

Mourinho: “Róma egy olyan hely, amely jól illik a karakteréhez, ahogy azt mindig is mondtam. Úgy gondoltam eddig is, hogy ez a hely tökéletes neki és biztos vagyok benne, hogy ez végül így is lesz. Remélem a Róma címeket nyer majd Mourinhóval.”

Nápoly: “Két pompás évet töltöttem el ott, de tudom hogy működik ez. Azt hiszem jól ért véget. Mikor nincs meg a harmónia a klub és az edző között, jobb különválni. Ez a klub még mindig versenyképes, versenyezhet a győzelemért.”

Premier League: “Az angliai futball jelenleg előttünk jár, erről beszélnek Spanyolországban is. Az angolok sokkal nagyobb intenzitással játszanak.”

Teljes menetrend