Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-26 12:28 ___Samy___ as.com
Achraf Hakimi: „Zidane-nak semmi köze a távozásomhoz” Nyilatkozatok

Az L’Équipe-nak adott interjújában Hakimi a Real Madridtól való távozásáról is beszélt.

A Paris Saint-Germain hátvédje, aki idén nyáron igazolt a francia együtteshez az olasz bajnok, Inter csapatától, a francia újságnak adott interjút. A távozásán kívül beszélt Lionel Messiről, Kylian Mbappéról és arról, hogy miért a PSG mellett döntött. A Real Marid saját nevelésű játékosa ugyanakkor megemlítette a Zidane-al való kapcsolatát is.

A világ legjobb jobbhátvédjeként tartják számon

„Ez boldoggá és büszkévé tesz, és arra sarkall, hogy keményen dolgozzak a fejlődésemért, hogy a csúcson maradjak és okot adjak az embereknek arra, hogy továbbra is szép dolgokat mondjanak rólam.”

A nap 2017-ben, mikor először kapott behívót a felnőtt keretbe

„Épp egy néhány barátommal beszélgettünk a házammal szemben lévő padon, mikor csörgött a telefon….és Zidane volt az! Azt mondta játszani fogok, miközben egyáltalán nem számítottam erre.”

Zidane-ról

„Nagy tisztelettel és szeretettel vagyok iránta. Hitt bennem és lehetőséget adott nekem, hogy egy olyan hihetetlen csapatban játszhassak, amellyel megnyertem a Bajnokok Ligáját. Nagyon sokat tanultam tőle. Ami 2020-ban történt (azon a nyáron a klub elengedte Hakimit az Interbe, ahelyett, hogy Madridba érkezett volna vissza Dortmundból), arról ő nem tehet semmit. Más tényezők, különösen amit a covid tett a Real Madriddal, késztettek a távozásra. Akkoriban volt egy beszélgetésem vele, ami köztünk marad. Ő ezt másképp érezte.”

Chelsea helyett a PSG

„Mikor megkaptam ezt a két ajánlatot, úgy éreztem, hogy Párizsba kell jönnöm, itt boldog leszek. A PSG egy nagyszerű klub és éreztem, hogy az emberek mennyire szeretnek és itt akarnak tudni. És szerencsés voltam, hogy az érkezésemet még több nagyszerű igazolás követte. Biztos vagyok benne, hogy nem hoztam rossz döntést. Boldog vagyok, fantasztikus csapatunk van és hálás vagyok, hogy a részese lehetek.”

Tanulás Contétól

„Az Internél Conte azt mondta nekem, hogy egy még komplettebb játékost szeretne belőlem faragni, és betartotta szavát. Az alatt az év alatt sokat dolgoztunk együtt: videókat néztünk, személyre szóló edzéseket készített nekem. Sokat segített nekem taktikailag. Egyszerű módszereket mutatott arra, hogy hogyan fejleszthetem a helyezkedésemet és az agressziómat. Ma már a védekezés egy hálás feladat a számomra: ha valamit jól csinálok védekezéskor, ugyanolyan elégedettéggel tölt el, mint mikor gólpasszt adok.”

Marcelo bálványozása

„Mielőtt egy öltözőbe kerültem volna vele, már azelőtt nagyon érdekelt a játékának mikéntje, a látásmódja a futballról és az életről. Számára a futball csak egy játék, akárcsak nekem; az utcán kezdett el játszani a szomszédjaival és a karrierje során ugyanazzal az élvezettel futballozott végig. Ez segített számára a világ legjobb balhátvédjévé válni és sok trófeát nyerni. A futballra egyfajta élvezetként tekinteni kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne érezd a nyomást. Ráadásul ő egy látványos szélsőhátvéd, aki akár még tízesként is játszhatna, annyira képzett. Mikor mellette játszottam, megismertem a személyiségét, hogyan kezeli a labdát, hogyan adja be azt…”

A gyorsaságának eredete

„Fogalmam sincs…Az iskolában valahányszor sprinteltünk vagy hosszabb távon futottunk, mindig első vagy második lettem. Gyorsan rájöttem, hogy erős vagyok és gyors. Esténként elkezdtem atlétikai edzéseket csinálni. Csak egy hobbi volt, de segített nekem a gyorsaságom fejlesztésében. Ez manapság hasznos számomra, mikor futballozok.”

Gyorsabb-e, mint Mbappé

„Majd meglátjátok [nevet]. Még nem futottunk egymás ellen. Ő szintén nagyon gyors. Ugyanakkor ez jó a csapatnak is: a sebességünk maximális kihasználása segít nekünk a mérkőzések megnyerésében.”

Messi érkezése

„Mint mindenki más, én sem számítottam arra, hogy Messi elhagyja Barcelonát. Aztán mikor hallottam, hogy idejön, mint mondhattam volna? Egy valóra vált álom a számomra! Sok nagyszerű játékossal játszottam már, és az egyetlen hiányzó Messi volt! Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen jó játékos mellett fejlődhetek. Ahhoz, hogy játékosként fejlődjek, figyelni fogok arra, hogy hogyan edz és játszik. Ettől egy kicsit jobb lesz a csapat és az összes játékosa. Ugyanazon a nyelven beszélünk és egyre jobban megismerjük egymást. Kapcsolatot építeni vele a pályán nagyon könnyű! Odaadom neki a labdát, én elfutok és ő pontosan odateszi a labdát, ahová kell! Meglepődtem, hogy emberként milyen; csendes és szerény.”

Kapcsolata a Real Madriddal

„A Real Madrid a nevelőklubom. Nekik köszönhetem azt, ahol ma vagyok; a PSG-nél és ezt az interjút adom! Kirángattak a szomszédságomból, megtanították a futball értékeit és embert faragtak belőlem. 12 évig voltam ott; Nagyon hálás vagyok a klubnak. Eddig nem volt meg a lehetőségem, hogy sikeres legyek náluk, de sosem tudod mit hoz a jövő. Jelenleg az egyetlen dolog, ami számít nekem, az Párizs. Nyilvánvalóan nagyon elszánt vagyok, hogy nagy dolgokat érjek el ebben a mezben.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend