Fejléc kép
Fórumajánló
A Real Madrid hétszer annyit költhet fizetésekre, mint a Barcelona
2021-09-29 19:33 ___Samy___ as.com
A Real Madrid hétszer annyit költhet fizetésekre, mint a Barcelona Érdekességek, statisztikák

A Real Madridnak 739 millió eurós összege van a fizetésekre, míg a Barcelona majdnem 285 millió eurót veszített a fizetési sapkájából.

A spanyol elsőosztály klubjai megkapták az új limiteket, amely megszabja, hogy maximum mennyi pénzt költhetnek fizetésekre. Ez tartalmazza a játékosok, a stábtagok, az utánpótlás játékosok és más alkalmazottak fizetését a teljes idényre vonatkozóan.

Az átigazolási piac bezárása után a munkáltatói szövetség újra átnézte a klubok számláit, amikkel kiszámolták, hogy a klubok együttesen legfeljebb 2277 millió eurót költhetnek el bérekre. Ez az összeg nagyobb, mint az egy évvel ezelőtti, különösen egy ok miatt: a szurkolók várva várt visszatérése a stadionokba.

A Real Madrid továbbra is maradt a legnagyobb fizetési sapkával rendelkező klub (739,16 millió euró), és demonstrálták a pénzügyi erejüket azzal, hogy a fizetésekre szánt keretük 270 millió euróval duzzadt meg tavalyhoz képest. A LaLiga elnöke, Javier Tebas számos alkalommal dicsérte már a Real Madrid pénzügyi irányítását, sőt, kijelentette, hogy a fővárosi klub megengedheti magának Mbappé és Haaland egyszerre történő leigazolását is. Míg ezzel szemben a katalánok nagy pénzügyi gondban vannak, és e tekintetben nem szállhatnak versenybe a madridi vetélytársukkal szemben.

A fizetési sapka listáján a Barcelona csak a hetedik helyet foglalja el, 97,94 millió eurós összeggel. Ez összesen 284,77 millió euróval kevesebb, mint tavaly ilyenkor. A két gigászi csapat között van a Sevilla (200,39 millió euró), az Atletico Madrid (171,6), a Villarreal (159,29), a Real Sociedad (127,07) és a Bilbao (111,81). A katalánok olyan sok pénzt vesztettek el egy év alatt, hogy a Real Madrid több, mint hétszer annyit költhet idén fizetésre, mint ők.

A 20 csapat közül 7 olyan van, akinek kisebb a fizetési sapkájuk a tavalyihoz képest (Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Barcelona, Betis, Granada, Levante, Valencia). A lista legvégén a Valencia áll, akik alig 31 millió eurót költhetnek bérekre ebben az idényben.

Teljes menetrend