Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Megérdemeltük a vereséget”
2021-10-03 19:54 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Megérdemeltük a vereséget” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 8. forduló 2021 OKT 03 (vasárnap) 16:15 Estadio Cornellà-El Prat 2-1

Carlo Ancelotti nyilatkozata az Espanyol elleni bajnoki vereség után:

“Nem volt véletlen ez a vereség, nem játszottunk jól, és megérdemeltük hogy kikaptunk. Túl későn reagáltunk, és aggódunk, mert nem normális ennek a csapatnak, hogy zsinórban két meccset is elveszítsünk. Meg kell fordítanunk ezt a tendenciát, és dolgoznunk kell a hibáinkon, mert ma is volt belőlük”.

“Egyetértek azzal, hogy ma gyengén játszottunk. Nem lehet sokat mondani erre, nem játszottunk jól. Volt egy tervünk a meccsre, de a kapott gól után nem tudtunk nyugodtak maradni és kitartani a terv mellett. Össze volt zavarodva a csapat. Nem helyezkedtünk jól labdával és labda nélkül sem. Őszintének kell lennem, ez volt a legrosszabb teljesítményünk. Most válogatott szünet következik, de ilyenkor az lenne a legjobb, ha gyorsan lenne még egy meccsünk. De a szünetet most arra kell használnunk, hogy reflektáljunk a helyzetre és meglássuk, hogy mi változott a csapat hozzáállásában. Tovább kell lépnünk”.

Felállás
“Elég világos volt, hogy hogyan álltunk fel. Nem azért vagyok itt, hogy ezt magyarázzam, de egyetértek azzal a meglátással, hogy szervezetlennek tűntünk. Nem volt meg a megfelelő egyensúly, és ezt helyre kell hoznunk. Beszéltem is már a játékosokkal, és ők is egyetértenek. Próbáltuk a saját játékunkat hozni, de sok párharcot veszítettünk el, és nem voltunk túl közvetlenek a labdával. A teljesítményünk technikai és taktikai szempontból is rossz volt”.

Alaba a szélen
“Úgy gondoltam, hogy tud ott segíteni a támadásoknál. Így is lett, sokszor ment fel. Voltak pillanatok, amikor nem volt meg az egyensúly azon az oldalon, de ez nem az ő hibája volt. A középpályásoknak is le kell fedni területeket, és nem volt jó a helyezkedésünk”.

Teljes menetrend