Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Mindent megteszünk majd a győzelem érdekében”
2021-10-03 11:24 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Mindent megteszünk majd a győzelem érdekében” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 8. forduló 2021 OKT 03 (vasárnap) 16:15 Estadio Cornellà-El Prat 2-1

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója az Espanyol elleni spanyol bajnoki mérkőzés előtt:

“A Sheriff elleni meccs nem tett jót a büszkeségünknek. Holnap reakciót látunk majd a csapattól, jó teljesítményt fogunk nyújtani és mindent beleadunk majd. Mindent megteszünk majd a győzelem érdekében”.

“Nagyobb egyensúlyra van szükségünk. A legutóbbi két meccsen megszenvedtünk a gólokért, és a következő meccsünkön ezt a tendenciát meg kell fordítanunk. Ilyen a foci, nincs ebben újdonság. Mikor minden simán ment, mondtam már, hogy lesznek nehezebb pillanataink. Nem gondolom, hogy most egy ilyen nehezebb pillanatot élnénk épp meg, de kicsit nehezebb most, mint korábban. Energikus és kiegyensúlyozott játékkal kell ezen átlendülnünk”.

Kroos
“Nagyon örülünk neki, hogy visszatért. Rendesen fel kellett épülnie, de holnap a kezdőben lesz. Minőség és tapasztalat, amit ad a csapatnak. Mindenki tudja, mit tud nekünk nyújtani”.

Hazard
“Hiányzik a folytonosság még nála. Szerintem jól teljesít és nagyon jó az emberének lerázásában a pályán. A Sheriff ellen több lövése is volt. Jobban be kell őt vonni a meccsekbe, és akkor fokozatosan lehetősége lesz megmutatni, hogy mire képes”.

Camavinga
“Nagyon jól beilleszkedett, és remek adottságai vannak. Fejlődnie kell, mert a helyezkedés tekintetében még tud jobb lenni, de még nagyon fiatal. Remek energiát ad a csapatnak, és ez jó”.

Felállás
“Szerintem a 4-4-2 a legjobb, ha épp nincs nálunk a labda. Amikor viszont nálunk van, az egy egészen más történet, és kicsit nehéz érteni, mert szinte sosem játszunk ilyenkor négy védővel. Ketten vagy hárman vannak hátul olyankor, vagy a belső védők maradnak hátul, vagy a szélsők húzódnak be középre. Ha nincs nálunk a labda, akkor két négyes vonallal próbálunk védekezni. Néhány meccsen öten is voltak a vonalban, hogy nagyobb nyomást tudjunk gyakorolni”.

Középpálya
“Tegnap készült rólunk egy fotó, egyik oldalamon Kroos, a másikon Casemiro. Ez egy jó középpálya szerintem. Úgy hiszem, hogy nekünk van a legjobb középpályánk jelenleg a világon”.

Kritika
“A kritika mindig fair, de el kell fogadni és értékelni kell. Fantasztikus munkám van, mindig izgalommal tölt el, és ennek a posztnak a velejárója a kritika, amit el kell fogadni. Minden edzőt ér kritika, mindegy hogy az első-, másod- vagy harmadosztályban dolgozik, és én szerencsésnek mondhatom magam, hogy engem a Real Madridban kritizálnak”.

Rotálás
“A kevesebb percet kapó játékosoknak is lesz lehetősége, mert ők frissebbek. Mindenki azt gondolja, hogy Casemiro fáradt, de nekem nem úgy tűnik. Jól teljesít. Amikor pedig pihentetek, az nem azt jelenti hogy az illető nem érdemli meg a játéklehetőséget, hanem azt, hogy oda kell figyelni a csapatra, hogy ne legyenek sérüléseink. Ezt tettük Modric esetében is, aki a Villarreal ellen pihent, a Sheriff ellen pedig játszott”.

Sérülések
“Mendy egész jól dolgozik már, elkezdett a többiekkel edzeni, de nem pörgetjük meg túlságosan még. Szeretnénk felhasználni a válogatott szünetet arra, hogy jobban dolgozzunk vele, és hogy újra bevethető legyen. Szerintem a válogatott szünet után már játszhat majd. Carvajal és Marcelo is ugyanilyen helyzetben vannak. Reméljük, hogy a szünet után visszatérhetnek”.

Atletico – Barca
“Biztosra kell mennünk, hogy mi is ott legyünk mellettük a versenyben a szezon végéig, mert mindkettő csapat jó. Az Atletico talán jobb formában várja ezt a meccset. Nézni fogom, mert két nagyszerű csapat játszik egymással. Szerintem .ha folytatjuk az eddigi munkánkat, akkor harcban leszünk velük a végsőkig”.

A Barcelona edzőjének lenni
“Minden tiszteletem a Barcelonáé, de nem mehetnék szembe a múltammal. A Real Madrid edzője voltam korábban, és vagyok most is, ezzel nem mehetek szembe”.

A Sheriff elleni vereség
“A meccs elemzése után egyértelmű volt a helyzet, és nagyon világosan magyaráztam el a játékosoknak is. A csapat azt tette, amit tennie kellett, és néhány hibáért megfizettünk. Pontosabbnak kell lennünk a támadásoknál, és jobban kell összpontosítanunk, amikor az ellenfél támad. Egy vereség mindig hatással van rám, ilyenkor nem tudok aludni és azon gondolkozok, hogy mi történt. Mindig ez van, amikor nem nyerünk. Ilyenkor nem tudok aludni”.

Mbappé
“Ha csatlakozik hozzánk, azt ki kell majd élveznie, mert a Real Madrid a világ legnagyszerűbb klubja”.

Teljes menetrend