Fejléc kép
Fórumajánló
Mbappé: “Ha idén nyáron elhagytam volna a PSG-t, akkor azt csak a Real Madridért tettem volna meg”
2021-10-05 10:11 ___Samy___ marca.commanagingmadrid.com
Mbappé: “Ha idén nyáron elhagytam volna a PSG-t, akkor azt csak a Real Madridért tettem volna meg” Átigazolási hírek

A Paris Saint-Germain fiatal francia támadója úgy döntött a válogatott szünet alatt, hogy tiszta vizet önt a pohárba, és mindent elmond a nyári érzéseiről és történéseiről. Mbappé az interjú során elismerte, hogy nyáron arra kérte a PSG vezetőségét, hogy engedjék el.

Az átigazolási történések idején Mbappé végig a háttérben húzódott meg, csendben maradt. Azonban most megosztotta a nagyérdeművel, hogy az ő szemszögéből milyenek voltak ezek a történések.

“A távozás lehetőségét kértem és attól a pillanattól kezdve nem szerettem volna szerződést hosszabbítani. Azt szerettem volna, hogy a klub elfogadja ezt, így kaphattak volna egy kis pénzt értem és új játékost kereshettek volna. Elég korán tájékoztattam őket erről, hogy tudjanak rá reagálni. Abban reménykedtem, hogy ebből mindannyian profitálhatunk és egy jó üzletet találhatunk.”

“Nem tetszett az a hiedelem, mely szerint augusztus utolsó hetében mennek végbe a dolgok. Már július végén közöltem a klubbal, hogy távozni akarok. Nyilvánvaló volt az álláspontom. A távozásomat kértem és ezt elég korán jeleztem. Azonban tisztelem a klubot, és azt mondtam nekik, hogy ‘Ha nem akarjátok, hogy távozzak, akkor maradok’.”

“A PSG úgy döntött, hogy nem enged el engem, és én ezt elfogadtam. Augusztusban tovább játszottam és nem volt ezzel problémám. Még mindig egy nagyszerű csapatban játszok, ahol boldog voltam és vagyok. Miért szerettem volna elhagyni? Úgy gondoltam, hogy a kaland itt számomra véget ért, valami új dolgot szerettem volna kipróbálni. Ha ezen a nyáron távoztam volna, akkor azt csak a Real Madridért tettem volna meg. Már hat vagy hét éve vagyok a ligában, mindent megtettem Párizsért és jó munkát végeztem. A távozás egy logikus lépésnek tűnt a karrieremben.”

A PSG vezetősége azonban végig kitartott az álláspontja mellett, hogy nem eladó, illetve, hogy nem fogja ingyen sem elhagyni a klubot. Emiatt Kylian aggodalmát fejezte ki.

“Mikor az elnököd mindenkinek azt mondja, hogy nem igazolhatsz el, illetve, hogy ingyen sem távozhatsz, akkor aggódni kezdesz. Nem fogok hazudni, akkoriban aggódtam miatta. Azt kérdeztem magamtól, hogy mi fog történni, ha ingyen sem távozhatok? Mi lesz velem? Azonban ők így mutatták ki felém az elkötelezettségüket. Ez azt jelentette, hogy a klub engem akart és nem akartak elengedni.”

A Real Madrid érdeklődése nem volt titok, ez nem csak egy pletyka volt. A támadó elismerte, hogy csalódott volt amiatt, hogy nem jött össze az átigazolása.

“Nagyon csalódott voltam. Mikor távozni szeretnél, nem vagy boldog a maradással, de gyorsan haladtam tovább. Sajnos megsérültem a válogatottnál, gyorsan hazautaztam, és míg nem voltak mérkőzéseim, volt időm sírni. Sírtam, hogy kudarcba fulladt a Madridba való átigazolásom. Aztán visszatértem, gólt szereztem és ismét jól teljesítettem.”

Mbappé egyértelműen a nemtetszését fejezte ki azon pletykák felől is, melyek szerint számos szerződéshosszabbítási ajánlatot visszautasított már.

“Azt mondták az emberek, hogy hat vagy hét hosszabbítási ajánlatot utasítottam vissza és, hogy nem akarok beszélni Leonardóval [sportigazgató], amik abszolút nem igazak. Mindig boldog voltam a klubnál a négy évem alatt és most is az vagyok.”

Még ha minden jel arra is mutat, hogy a játékos jövő nyáron ingyen távozik Párizsból és igazol Madridba, Mbappé nem akart semmilyen konkrétumról beszélni, mikor a jövőjével kapcsolatban kérdezték.

“Hogy ezzel megerősítettem a távozásomat? Ami tegnap még igaz volt, nem biztos hogy ma vagy holnap is az lesz. Ha azt mondták volna, hogy Messi a PSG-ben fog játszani, nem hittem volna el. Így tehát nem tudjuk mi fog történni.”

Annak ellenére, hogy távozni szeretett volna Párizsból, sosem állt szándékában viszályba keveredni jelenlegi klubjával.

“Ez hálátlan dolog lenne. Nem köszöntem volna meg vele a klubnak, hogy 18 évesen fogadott engem és négy remek évet adott nekem. Valamint én mindig csak játszani akarok, meg akarom mutatni, hogy jó játékos vagyok és semmi sem hat rám, még egy sikertelen átigazolás sem. Az utolsó itt töltött napomig meg tudom teremteni a különbséget.”

“Hogy mi marasztalna a PSG-nél? Távol állunk ettől, mióta a távozásomat kértem. Nem leszek képmutató és nem fogok ködösíteni, hogy azt mondom ‘Ó, nem tudom mi lesz’. Ezen a nyáron a célom egyértelmű volt.”

Teljes menetrend