Fejléc kép
Fórumajánló
A Real Madridnak megvan az új Pepéje
2021-10-07 09:10 ___Samy___ as.com
A Real Madridnak megvan az új Pepéje Egyéb hírek

Eder Militao karrierjének útja nagyon hasonlít a portugál játékoséra, és ő is a Real Madrid rendíthetetlen középhátvédje lehet az elkövetkezendő évtizedben.

A brazil játékos jellegzetes intenzitással játszik és a fizikai adottságai is hasonlóak, mint ami Pepének volt. Mindkét játékos a Portóban tündökölt, mielőtt jelentős összegért Madridba szerződött. Pepe 2007-ben érkezett Madridba 30 millió euróért cserébe, ami akkoriban rekordösszegnek számított, amit egy védőért kifizettek. Eleinte nem nagyon örültek az érkezésének, hiszen már 24 éves volt és nem nagyon előzte meg őt a hírneve.

Militao 2019-ben tette át székhelyét Madridba, a vezetőség pedig 50 millió eurót tett le érte az asztalra. Eleinte pedig ő sem nagyon győzte meg a közönséget, illetve a stábot arról, hogy érdemes volt szerződtetni.

A két játékos beilleszkedése

Pepe beilleszkedése valamelyest könnyebb volt, de a számos sérülésnek köszönhetően nem volt könnyű dolga az első idényében. Természetesen ha 100%-os állapotban volt, akkor kihagyhatatlan elemmé vált a Real Madrid védelmében. Alapvetően Fabio Cannavaro volt a társa a védelem közepén, majd aztán később Raul Albiol és Sergio Ramos lett az.

Megkérdőjelezhetetlen kezdőjátékos volt egészen Raphael Varane berobbanásáig, akinek sikerült kiszorítania őt a csapatból. Természetesen Pepe nem adta könnyen magát, és az utolsó szezonjában (2016/17) folyamatosan harcban állt a kezdőtagságért. Viszont ezt a csatát elvesztette, a sérüléseinek köszönhetően, majd továbbállt a Besiktashoz.

Militao a maga részéről az első szezonjának nagy részét a kispadon töltötte, és egyre inkább erősödtek a hírek az esetleges távozásáról. Azonban a sérüléseknek köszönhetően hirtelen megadatott neki a lehetőség, hogy a kezdőbe kerüljön, amit meg is ragadott. Az elmúlt idény végén a brazil játékos, Varane és Ramos hiányában, lenyűgöző teljesítményt nyújtott a védelem közepén Nacho mellett.

Militao kihagyhatatlan Ancelotti csaptából

Ramos és Varane távozásával lehetőség nyílt Militao számára, hogy megszilárdítsa a helyét a Real Madrid kezdőcsapatában, amit a 23 éves játékos gyorsan meg is tett. Ancelotti képtelen kihagyni őt a csapatból, és eddig a csapat mind a 10 mérkőzésén végig a pályán volt, tehát 900 percet töltött a pályán. Militao annak ellenére is betonbiztos tudott maradni, hogy a Blancók védelme kicsit sem mondható stabilnak; 7 bajnoki mérkőzésen 45 labdaszerzés, 41 megnyert fejpárbaj és 15 megelőző szerelés áll a neve mellett.

Militao karrierje eddig tehát nagyon hasonlít portugál kollégájáéhoz; az a célja, hogy hosszú távon beírja a nevét a Real Madrid történelem könyvébe. Pepe már elérte ezt és ha Militao is így folytatja, akkor jó esélye van arra, hogy elődje példáját követni tudja.

Teljes menetrend