Fejléc kép
Fórumajánló
Casemiro marad Madridban
2021-10-07 12:44 ___Samy___ managingmadrid.com
Casemiro marad Madridban Nemzeti válogatott

A brazil középpályás egy kisebb fertőzést szedett össze a bölcsességfoga eltávolítását követően, és 5 napos pihenő vár rá.

Casemiro nem vesz részt a brazilok októberi világbajnoki selejtező mérkőzésein, nem lesz ott a csapattal Venezuela, Kolumbia és Uruguay ellen sem. A válogatott edzője nem is tétlenkedett, az Aston Villa középpályását, Douglas Luizt hívta be a Real Madrid játékosa helyére.

“Kapcsolatban maradtunk a Real Madriddal és a játékossal. Vizsgálati és orvosi jelentést kaptunk a klubtól, amely fertőzést mutatott a bölcsesség fognál, jelezve, hogy a következő öt napban teljes pihenésre van szüksége és nem lehet fizikai edzése sem”, mondta Rodrigo Lasmar, a válogatott orvosi stábjának tagja.

A brazil válogatott vezeti a selejtező csoportját 24 ponttal, miután mind a 8 mérkőzését megnyerte. Tite fiai 6 pontos előnyre tettek szert az argentinokkal szemben, akik a második helyen állnak. Ha van alkalom Casemiro pihentetésére a Real Madridnál és a válogatottnál, akkor ez az az. A brazil játékos a tavalyi idényben 3900 percet játszott a Real Madridban és hazája válogatottjában együttvéve, ami jóval több, mint az a 3500 perc, amit egy bizonyos határnak tartanak. E fölött az érték fölött általában a játékosok fizikailag kiégnek.

Most tehát egy kis pihenés következik Casemiro számára. Még ha ez egy fertőzés miatt is van, jól fog jönni neki. Még egy hosszú oda-vissza út Dél-Amerikába minden bizonnyal negatív hatással lett volna rá, így marad Madridban.

Teljes menetrend