Fejléc kép
Fórumajánló
Modric egyre feljebb kerül a ranglétrán
2021-10-08 10:00 ___Samy___ marca.com
Modric egyre feljebb kerül a ranglétrán Érdekességek, statisztikák

Luka Modric talán a múlt hónapban töltötte be a 36-ot, de a horvát játékos továbbra is ugyanolyan lenyűgözően játszik, mint korábban. Ennek köszönhetően pedig egyre tovább gyarapítja a mérkőzéseinek számát a Real Madridban.

Ha a 35. életév betöltését követő mérkőzések számát vesszük figyelembe, akkor csak öt játékos lépett többször pályára, mint az 55 mérkőzéssel álló horvát karmester. Az Espanyol elleni találkozóval Modric Amanciót előzte meg (54 mérkőzés), és most már csak Gento (69), Miguel Angel (93), Alfredo Di Stéfano (99), Puskás Ferenc (120) és Paco Buyo (160) előzi őt meg ezen a listán.

Ez egy lenyűgöző teljesítmény! Hihetetlen, hogy Modric a futball modern érájában is ilyen sokszor pályára lép a Real Madrid színeiben. Ezzel olyasvalamit vitt véghez, ami sem Sergio Ramosnak, sem pedig Iker Casillasnak nem sikerült korábban.

Ezen a listán még feljebb kúszhat, hiszen a tavalyi idényben is az 52 meccsből 48 alkalommal pályára lépett. Nem lenne tehát meglepő, ha idén is valami hasonló számot produkálna.

Hazája válogatottjában továbbra is kulcsembernek számít, és nem titkolt célja, hogy helyet kapjon a 2022-es katari vb keretbe, amikor már 37 éves lesz. Kevesen kételkednek abban, hogy képes lesz eljutni a következő nagy tornára hazájával.

Teljes menetrend