Fejléc kép
Fórumajánló
A francia bajnokság edzői is Benzema mögött állnak
2021-10-18 09:58 ___Samy___ marca.com
A francia bajnokság edzői is Benzema mögött állnak Egyéb hírek

Nem volt még francia Aranylabdás Zidane 1998-as győzelme óta.

Karim Benzemát tartják az egyik favoritnak, aki november 29-én, Párizsban megnyerheti az Aranylabdát. A Ligue 1 edzői szerint pedig a Real Madrid támadója megérdemli az elismerést.

“Fogalmam sincs, hogy ki a favorit, de remélem, hogy ő az, aki megnyeri”, mondta a Nice edzője, Christophe Galtier egy sajtótájékoztató során.

“Találkoztam vele, mikor még nagyon fiatalon a Lyonban játszott, és minden közhellyel ellentétben, amit el lehet mondani róla, hogy egy sármos fiú, szenvedélyes a munkája iránt, a teljesítménynek és az eredményeknek a megszállottja.”

“Ő a világ legjobbja. Szerintem az elmúlt két idényben még magasabb szintre lépett. Nagyon örülök annak is, hogy jó teljesítményt nyújt a francia válogatottban.”

Mikor arról kérdezték a szakembert, hogy vajon Karim megérdemli-e az Aranylabdát, akkor egyértelmű választ adott.

“Igen, természetesen, tekintettel arra, amit a Real Madridért és a francia válogatottért tesz. 100%-ban a győzelme mellett állok.”

Az Angers vezetőedzője, Gerald Baticle szintén úgy véli, hogy Benzemának nagyszerű éve van és megérdemli az Aranylabdát.

“Ő érdemli meg az Aranylabdát. Sokan megérdemlik még rajta kívül, de nem lenne csalódás, ha Benzema nyerne. Mindazért, amit karrierje során tett, különösen ezért az évéért, ami nagyon magas szinten van.”

“Ő egy példakép a támadók számára. Volt szerencsém találkozni vele. Nagyon profi játékos, aki az elmúlt években nagyon hatékony és hihetetlen szinten játszott.”

Mindeközben a Rennes első embere, Bruno Genesio is hajthatatlan afelől, hogy Benzeménak kellene kapnia a díjat.

“Szerintem ő érdemli meg az idénye alapján és azért, amit most is tesz. Ő olyasvalaki, akit már fiatal kora óta ismerek, távolról figyeltem a fejlődését.”

“Szerintem ő érdemli meg, nem csak az elmúlt idénye alapján, habár nagyszerű volt az is, hanem az összes idényéért, amit a 10 év alatt ért el a Real Madridnál. És mikor ezt egy ilyen klubban teszed, akkor megérdemled. Számomra ő az, akinek nyernie kell.”

A Lille mestere, Jocelyn Gourvennec úgy véli, hogy Karim Benzema az a futballista, akinek pályán való közreműködése példaként kell álljon a fiatal játékosok számára.

“Amit Benzema a Nemzetek Ligájában nyújtott, az Aranylabda szint. Mindent meg tud csinálni és mindent nagyon jól csinál. A fiatalok számára érdemes megnézni Benzema játékát; fut, hogy segítsen a csapatának visszaszerezni a labdát, amit a labdaszerzés után tesz, a helyezkedését, mikor nincs a csapatánál a labda. Egészen kivételes. Mindene megvan ahhoz, hogy megnyerje az Aranylabdát.”

Teljes menetrend