Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-10-19 12:38 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Dolgoztunk az előző meccsek hibáin” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 3. csoportkör 2021 OKT 19 (kedd) 21:00 Donbass Arena 0-5

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Shakhtar Donetsk elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt:

„Jól telt a meccsek nélküli időszak a csapat számára, a válogatott játékosok is jó formában érkeztek vissza hozzánk, Hazard kivételével. Fontos játékosok tudtak visszatérni, mint Mendy vagy Marcelo, és Kroos állapota is javult. Jó dolgokat láttam a legutóbbi néhány edzésünkön, és motiváltak vagyunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk a pályán. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy milyen fontos meccs lesz ez a mostani”.

„Dolgoztunk az előző meccsek hibáin, és a csapat teljes mértékben felkészült arra, hogy egy jó focit játszó, mindent beleadó egyesülettel nézzen szembe. Nehéz meccs lesz. A válogatott szünet előtt nem teljesítettünk jól, és most két fontos mérkőzés vár ránk, az egyik a Shakhtar, a másik a Barcelona ellen. Nagyon jól kell teljesítenünk, a csapat pedig motivált és készen is áll erre”.

Erőnlét
„Minden évben más a felkészülés, mert a szezonnak is különböző szakaszai vannak. A mostani szakaszban gyakorlatilag egy csapat sincs, aki teljes gőzzel megy előre, és ez normális, mert a válogatott szünet kihatással van a dolgokra. El kell fogadnunk, hogy nem ez a szezon legfontosabb szakasza. Az akkor jön, amikor döntőkben játszanak a csapatok, áprilisban és májusban”.

Középpálya
„Kroos, Casemiro és Modric is azért versenyeznek a mai napig ezen a szinten, mert top játékosok. Vannak fiatalok is a keretben, akik játszani akarnak és ezért tesznek is, ide tartozik például Valverde, Blanco és Camavinga. Mindenkinek figyelembe kell venni a korát, és játékidőt kell adni a fiataloknak is, hogy tapasztalatot tudjanak szerezni. A középpályánk ott van a legjobbak közt”.

Felállás
„Valami történt a meccseinken, és ezért nem tudtunk erős identitással játszani. Néha, mint például az Espanyol elleni meccsen, 4-4-2-ben próbáltunk védekezni, de most már világos számomra, hogy ez a csapat 4-3-3-ban kell, hogy felálljon. Lesznek meccseink, amikor 4-3-3 lesz a felállás igazi szélsők nélkül, de a keret jobban hozzászokott ehhez a formációhoz, és ez az ideális stratégia ezeknek a játékosoknak”.

Hazard sérülése, Mendy felépülése
„Hazard dolgozik a visszatérésén, nem örül a sérülésnek, de apróság. Nem bevethető most túlterhelés miatt, de hamarosan újra elérhető lesz. A Barcelona vagy az Osasuna elleni meccsen már játszhat. Mendy rendben fel tudott épülni, és bevethető. Meglátjuk majd, hogy a kezdőben lesz-e. Voltak gondjaink a bal szélen, mert csak Miguel volt bevethető. Jól teljesített, de csak ő volt elérhető. Most már ketten is jó állapotban vannak és bevethetőek, és ez sokkal jobb számunkra”.

Lunin
„Nagyon jól dolgozik. Bizonyítja a remek adottságait, és már neki is mondtam személyesen, hogy kap majd játéklehetőséget a szezon során. A világ legjobb kapusai közé tartozik. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy nagyon jól dolgozik, és remekül fejlődik. Biztos vagyok benne, hogy sikeres pályafutás vár rá”.

A Shakhtar edzője
„nagyon jól ismerem, jó barátom. Nagyon jól teljesített a Sassuolo edzőjeként, és erős identitással rendelkeznek a csapatai. Nagyon jó focit játszanak”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend