Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Értelmetlen lenne favoritokról beszélni egy ilyen meccs előtt”
2021-10-23 21:45 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Értelmetlen lenne favoritokról beszélni egy ilyen meccs előtt” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 10. forduló 2021 OKT 24 (vasárnap) 16:15 Camp Nou 1-2

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a vasárnap esti barcelonai összecsapásra hangolódva:

Összpontosítás
“Különleges mérkőzés lesz ez számunkra, a Barcelona számára és a spanyol foci számára egyaránt, és eszerint is készülünk fel rá. Igyekszünk a lehető legjobban összpontosítani arra, hogy mi történhet majd a meccsen, jó stratégiával akarunk kiállni és olyan instrukciókat akarunk a játékosoknak adni, amit követve jó játékot láthatunk majd”.

A bajnoki cím
“Három fontos pontért játszunk. Soha nem nyertem még ebben a stadionban, és szerintem a mostani egy jó alkalom lenne rá. Nem lesz egyszerű, de sok pontért kell harcolnunk akkor, ha meg akarjuk nyerni a spanyol bajnokságot. Az előző szezonban lejátszott meccs a mérce számunkra. Két dolgot kell figyelembe venni a döntések meghozatalakor: mi ment jól a csapatnak, és milyen keret áll jelenleg a rendelkezésünkre”.

Favoritok
“Nincsenek favoritok, egy El Clásico esetén nem számít, hogyha az egyik csapat jobb formában érkezik, mint a másik. A Barcelona jól teljesített a legutóbbi két meccsén. De az ilyen meccseken nincsenek favoritok. Számtalan dolog befolyásolja, hogy hogyan alakul végül egy meccs, mint például a motiváció és a kollektív elkötelezettség. Értelmetlen lenne favoritokról beszélni egy ilyen meccs előtt”.

Kezdőcsapat és keret
“Minden teljesen világos már a fejemben. Nem lenne helyes arról beszélni most, hogy ki fog játszani holnap, mert a játékosokkal még nem beszéltem erről. A csapat készen áll, és ott lesz velünk Carvajal és Hazard is. Nagyszerű keretünk van. Mindenki motivált és összpontosít, még akkor is ha nem kapnak helyet a kezdőben, mert mindenki megérti, hogy csereként beállva is jó munkát kell végezni”.

Vini Jr. és Ansu Fati
“Mindkét játékos nagyon fiatal még. Meg kell mutatniuk, hogy mire képesek a pályafutásuk során. Két olyan csapat játszik most egymás ellen, akik a világ legjobbjai között szerepelnek. A játékosállomány változik, Cristiano és Messi távozik, mások pedig érkeznek. Egy dolog viszont soha nem változik, ez pedig az a tény, hogy ez a két csapat mindig harcolni fog minden versenysorozatban”.

Valverde a támadó harmadban
“Ha 4-3-3-ban játszunk, akkor Valverdének középen a helye. Szélsőként pedig… Talán alkalmanként előfordulhat, attól függ, hogy éppen mi a szélsők feladata. Hiba lenne azt kérnem Valverdétől, hogy tegye azt amit Rodrygo, ugyanez igaz fordítva is, hiba lenne Rodrygo-t arra kérni, hogy hozza Valverde játékát. Bárki helyet tud cserélni a másikkal, de az adottságaik nem változnak attól”.

Hivatalos a Real Madrid kerete az El Clásico-ra!

Szavazz a kezdőcsapatról Te is!

Különleges meccs
“Minden ilyen meccs ugyanolyan. Nagy a két klub és a szurkolók közti rivalizálás, és minőségi játékot kell mutatni. Ilyen párharc a Milan-Inter vagy a Chelsea-Tottenham is, ugyanazok az érzések. Különleges dolog, ha az ember a részese tud lenni ezeknek. Korábban már részese lehettem Messivel és Cristianóval is, de az érzések ugyanolyanok most bennem nélkülük is, ez nem változik. Nem szabad az egyéniségekre összpontosítanunk, a Clásico volt már Messi, Ronaldo és Sergio Ramos előtt is, és azután is lesz majd, amikor a mostani játékosok közül már senki nem lesz itt”.

Stratégia
“A Shakhtar elleni meccsen is elég világos volt a tervünk. Kivártunk hátul, mert nagyon előre nyomultak. Azt akartunk csak elkerülni, hogy a labdát olyan helyre juttassák el, ahol gondot tudnak aztán nekünk okozni. Minden meccs más, és mindegyikhez alkalmazkodnunk kell egy kicsit, de úgy, hogy az identitásunkat megtartjuk közben. Talán a Shakhtar elleni stratégia nem tudna működni a Barcelona ellen, mert a Barcelona másképp járatja a labdát. A labdarúgás egy csodálatos sport, mert néha jön egy önbizalmat aláásó Espanyol meccs, de aztán lesz egy újabb mérkőzés amin visszanyerheted a magabiztosságodat. Különleges mérkőzés lesz a számunkra, mert egy nagyszerű csapat ellen játszunk majd, fantasztikus játékosokkal. Mindenki a meccs sztárja akar lenni az ilen összecsapásokon”.

Hazard
“Jól van. A csapattal edzett, és minden rendben van vele, csakúgy, mint Carvajal esetében. Persze nehéz egy sérülésből éppen visszatért játékost egyből a mély vízbe dobni. Az a fontos, hogy bevethető, és egy bizonyos ponton hasznos lehet majd a csapat számára”.

Erőnlét
“Fontos játékosok tértek vissza, mint Kroos, Marcelo és Mendy, akik hosszú ideig nem voltak elérhetőek. Vannak dolgok, amiben fejlődnünk kell, például szeretném, ha a pályán már feljebb nyomást tudnánk gyakorolni, és ezen dolgoznunk is kell. Ami a támadásokat illeti, tetszik amit látok, a játékosok megmutatják a kreatív oldalukat. A játékosok adottságain múlik minden, az edzőnek kevesebb köze van a dolgokhoz igazából”.

A Barcelona kerete
“Nem szeretem értékelni más csapatok keretét. Az én keretemről viszont tudok beszélni, imádom. A Barcelona ugyanazzal az identitással és játékstílussal érkezik majd a meccsre, mint korábban. A játékosok változtak, Messi elment, de a Barca fiataljai fantasztikusak. Egy Messi nélkül felálló Barcelona lesz az ellenfelünk, miközben ahhoz vagyunk szokva, hogy ő is ott van a csapatban. De ez nem változtat azon, hogy hogyan érezzük magunkat a mérkőzéssel kapcsolatban. Mindig is nehéz volt, és mindig is nehéz lesz ellenük”.

Identitás
“Olyan csapatot szeretnék, akik sokoldalúak tudnak lenni a pályán. Ha egy jellemző identitása van a csapatnak, azzal kiismerhetővé válunk és megkönnyítjük az ellenfeleink dolgát. A játék alapelvei nem változnak. Szeretjük birtokolni a labdát, szeretünk jó focit játszani, és ha lehetőségünk van rá, akkor szeretünk a kontrákra is támaszkodni, mert az a legegyszerűbb módja a gólszerzésnek. Ezeket szeretem látni a csapatomban”.

Egy meccs alatt elfogyasztott rágók száma…
“Nem tudom, nem számolom. Ez az egyetlen helyzet az életem során, amikor rágózok, máskor nem csinálom. Minden ilyen meccsen ugyanúgy érzem magam, normális ha az ember aggódik. Szerintem ez pozitív dolog, mert ha nem félsz, akkor hajlamos vagy úgy szembenézni egy oroszlánnal, hogy azt képzeled róla, hogy csak egy macska. A félelem pozitív tud lenni, és az önbizalomra is szükség van. Erős csapatom van, a játékosok pedig remek adottságokkal rendelkeznek erőnlétileg, technikailag és mentálisan egyaránt”.

Félelem
“Néha a meccsek előtt, néha az edzések előtt, néha pedig ezek után gondol rá az ember. Elég konstans dolog ez az életünkben. Szerencsére nem vagyok az a rettegős fajta a meccsek előtt, mert vannak rosszabb dolgok is az életben, mint elveszíteni egy focimeccset”

Teljes menetrend