Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Kedvenc El Clásico emlék? Bale sprintje a 2014-es döntőben”
2021-10-23 11:24 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Kedvenc El Clásico emlék? Bale sprintje a 2014-es döntőben” El ClásicoNyilatkozatok

Carlo Ancelotti a Realmadrid TV-nek adott interjút a holnap délutáni, Barcelona elleni spanyol bajnoki összecsapás előtt!

“Különleges párharc ez. Minden országnak megvannak az ehhez hasonló különleges meccsei, mint az Inter-Milan, a Chelsea-Tottenham, vagy a Bayern-Dortmund. Spanyolországban ez egy különleges meccs, és az El Clásico a legfontosabb mérkőzés a szurkolók számára. Ez az összecsapás más, mint a többi, és a lehető legnagyobb nyugalommal és maximális koncentráció mellett szeretek felkészülni rá”.

“Lenyűgöz a játékosok elkötelezettsége. Minden nap látom az edzéseken. A csapat összpontosít. Nem voltak igazán fantasztikus pillanataink, de a játékosok motiváltak, és minden nap nagyon összpontosítanak az edzések során. A Shakhtar ellen hoztuk az eddigi legjobb teljesítményünket. Igazán jól játszottunk, és így is kell folytatnunk”.

Mi lesz a kulcs a Barcelona ellen?
“A mi csapatunk számára az lesz a legfontosabb, hogy jól védekezzünk minden vonalban. A csapat karakterisztikái miatt fekszik nekünk a mélyebb védekezés is, mert olyan támadóink vannak, akikkel sokkal veszélyesebbek tudunk lenni a kontratámadásokkal, ha teret kapunk elől”.

“Minden a jó védekezésen múlik. A csapat problémája nem az, hogy nem tudunk gólt lőni, hanem az, hogy ne kapjunk gólokat. Ezért igyekszem erre koncentrálni annyiszor”.

Erőnlét
“Jól vagyunk, és a játékosok is jó formában tértek vissza az edzéshez a Shakhtar elleni meccsünk után. Van időnk felkészülni erőnléti és taktikai szempontból is. A játékosok tudják, hogy miről is szól az El Clásico. Teljes nyugalommal és magabiztosan várjuk az összecsapást”.

Egy kiemelkedő El Clásico-emlék
“Elég könnyű választani, Bale sprintje a 2014-es Copa del Rey döntőben. Nagyon nehéz meccs volt, jól játszottunk és Cristiano nem tudott játszani sérülés miatt. Jól kellett védekeznünk, de ez nem azt jelenti, hogy támadni nem szabad, csak azt, hogy jól kell védekezni amikor nincs nálunk a labda”.

Teljes menetrend