Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “A játékosok kimerültek, felül kell vizsgálni a versenynaptárakat”
2021-10-26 18:22 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “A játékosok kimerültek, felül kell vizsgálni a versenynaptárakat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 11. forduló 2021 OKT 27 (szerda) 21:30 Estadio Santiago Bernabéu 0-0

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója az Osasuna elleni spanyol bajnoki összecsapás előtt:

Kreativitás
“Nagyon elkötelezett keret áll a rendelkezésemre. A foci manapság sokkal inkább poszthoz kötött, mint korábban, de a kreativitás az, ami igazán meg tud különböztetni, nekem pedig nagyon kreatív játékosaim vannak. Ezért is összpontosítok erre a legkevésbé”.

Ellenfél
“Az Osasuna egy jó csapat, és jó formában is vannak. Magas intenzitással játszanak, és jól védekeznek. Veszélyesek a tizenhatoson belül és körülötte is, a tabella mindent elmond. Nagyon jól teljesítenek, és rendesen fel kell készülnünk a meccsre, mert ez is nehéz lehet”.

Rotálás
“Több oka is lehet annak, ha az ember forgatja a játékosokat a keretben. Ott van a fáradtság, a játszani akaró játékosok motiválása, az aktuális stratégia, és így tovább… A mai edzés után meglátom majd, hogy mit hozhat nekünk a holnapi meccse ezen a téren”.

Győzelem a Barcelona ellen
“Mindenkinek meglehet a maga véleménye. Nem volt csodálatos a teljesítményünk a Barcelona elleni meccsen, de okosan játszottunk: jól védekeztünk és gyorsak voltunk a támadások során. Ezt is kértem a játékosoktól”.

Vinicius
“Szeretem ha kipróbál új dolgokat, és szeretem hogy így bírja az iramot. Sokat elmond ez a képességeiről, de keményen is dolgozik azért, hogy ilyen magas intenzitással tudjon játszani, amikor nála van a labda. Sok dolgon kell javítani nála labda nélkül, de képes erre is probléma nélkül. Tisztelettudó, szereti a kemény munkát és jól teljesít egyelőre”.

Versenynaptár
“Sok foci megy a tévében, és lehetetlen megnézni az összes meccset, amit játszanak. A labdarúgás iránti szenvedély az, hogy egy-egy meccset az ember végignéz, mintha csak egy film lenne, elejétől a végéig. Jómagam is fociszurkoló vagyok, és mint ilyen szeretek meccseket nézni. De edzőként nem ez a legjobb módja a felkészülésnek, mert a sok meccs azt is jelenti, hogy a teljesítmény idővel lankad. Egyetértek azzal, hogy felül kell vizsgálni a versenynaptárakat, mert nagyon sok meccs van jelenleg. Az UEFA és a FIFA felelőssége, hogy ezt a problémát megoldják, mert a játékosok kimerülésben szenvednek. Az nem érdekel, ha az edző kimerül, de ha a játékosok elfáradnak, akkor nem lesznek meccsek”.

Incidens Koeman-nal
“Bosszús voltam miatta. Nem szabad elfogadni, ha valaki gorombán viselkedik. Ez a társadalomnak is nagy problémája, nem csak a fociban van ez. Hiányzik a tisztelet egymás iránt, mint ember, nem is mint edző. Ha valaki tiszteletlenségről tesz tanúbizonyságot, az társadalmi problémákra utal”.

Teljes menetrend