Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Továbbra is az elmúlt mérkőzések elkötelezettségét kell megmutatnunk”
2021-10-29 21:59 ___Samy___ realmadrid.com
Ancelotti: “Továbbra is az elmúlt mérkőzések elkötelezettségét kell megmutatnunk” Spanyol Bajnokság

Carlo Ancelotti most is megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját, ezúttal az Elche elleni mérkőzés előtt, ami holnap délután 2 órakor kezdődik.

“Úgy készülünk a mérkőzésre, hogy tudjuk, nem a fizikai oldal teremti meg a különbséget, hanem sokkal inkább annak az elkötelezettségnek a folytatása, amit a csapat az elmúlt mérkőzéseken mutatott. Próbálunk jó munkát végezni technikai és stratégiai perspektívából nézve is.”

“Ugyanakkor dolgoznunk kell a támadásainkon is. Általában a helyzetek kialakításán dolgozol. Ezek meg is voltak a Sheriff és az Osasuna ellen is. Jobban kell befejeznünk őket, nem csak jobb beadásokkal kell készülni, hanem a tizenhatoson belüli helyezkedésen is dolgoznunk kell. Több játékosnak kell bent lennie, mikor beadásra kerül a sor, ami azt jelenti, hogy jobb labda nélküli mozgások kellenek. Ezeken kell dolgoznunk, szerintem lehet rajtuk javítani.”

Vini Jr.

“Nagyon jó. Még nagyon fiatal és könnyebben épül fel, mint a többiek. Ha valamilyen problémája van vagy visszaesik a szintje, akkor a kispadról fogjuk őt használni. Nagyon örülünk neki és a mostani teljesítményének, amit addig fog folytatni, amíg pihenésre nem lesz szüksége vagy vissza nem esik a formája.”

Rodrygo és Modric

“Rodrygónak egyáltalán nem kell többet mutatnia, mint az elmúlt meccseken. Nagyszerűen védekezett és minőségi volt az előrejátéka. 100%-ban teljesíti azokat a feladatokat, amiket kérünk tőle. Nagyon örülök neki, így kell tovább folytatnia. Modric rendben van, tegnap edzett és ma is újra fog. Minden gond nélkül játszani fog holnap. A minap csak óvintézkedést tettem, fáradtságról volt szó.”

4-3-3

“Nem, ez nincs kőbe vésve, bármikor változhat. Abban a rendszerben hiszek, amelyikben a játékosok a legjobban érzik magukat. Tetszett az elmúlt meccseken mutatott teljesítményünk, különösen védekezésben. Szerintem tovább tudjuk így folytatni. Lehetnek olyan időszakok egy mérkőzésen, mikor egy extra támadó szükséges a tizenhatoson belülre Benzema mellé.”

“Minden játékos gondolkodását figyelembe kell vennünk. Karrierem során soha nem kényszerítettem egy játékost sem a maradásra, miközben távozni akart. Ha egy játékos távozni szeretne, akkor el kell engedni. Számomra ehhez nem fér kétség.”

A tisztelet hiánya

“Nem akarok erről beszélni. Sok izgalom van jelen a játékvezetők körül jelenleg; VAR, büntetők, hosszabbítás. Szerintem a meccs vége többnyire stop-start. Nem az a gond, hogy a játékvezető vajon 4, 6 vagy 10 perc hosszabbítást ad, ez egy futball probléma. Ez olyasvalami, amit meg kell oldanunk. A minap azért említettem az időt, mert a meccs záró szakaszában nincs folytonosság. Sok a megszakítás és ez nem tesz jót a látványnak.”

VAR

“A VAR egy jó találmány. Sok dolgon javított, például az olyan objektív dolgokon, mint a les. Azokban a dolgokban, amelyek nem objektívek, mint például a kezezés, a helyzet bonyolultabb. Meg vagyok róla győződve, hogy ez jót tesz a mérkőzéseknek, mert vita volt a VAR megjelenése előtt. A VAR sok dolgon javított idáig. Egy néhány szabály komplikált. A les szituáció egy komplex és igazságtalan szabály, mert mikor egy játékos lesen van, akkor les. Ezt sikerül kijavítanunk. A többi rész már komplikáltabb. Különbség van az objektív és a szubjektív dolgok között, ami végül a játékvezetők értelmezésén múlik.”

A spanyol és a többi európai játékvezető

“Nem hiszem, hogy azt lehetne mondani, hogy egyik jobb vagy rosszabb, de másabb. Másak a jellegzetességek. A spanyol futball, összehasonlítva az első periódusommal, sokkal változatosabb játékkal rendelkezik, ahol vannak csapatok, akik kevesebb labdabirtoklással egy sokkal direktebb játékot játszanak, a védekezés pedig javult. Vannak csapatok, akik jól védekeznek, az egyik ilyen csapat az Osasuna és vannak még mások is. Korábban még inkább a labdatartáson volt a hangsúly és tetszett, amit Iraola mondott a minap a hosszú labdákról. E tekintetben a Rayo nagyon jól játszik. Nincs jobb vagy rosszabb futball, nincs olyan stílus, ami miatt garantáltan nyersz vagy veszítesz. Minden edzőnek olyan játékmódot kell alkalmaznia, amely kedvez a játékosok tulajdonságainak.”

Xavi

“Mindent tudok róla, mint játékosról és a legjobbakat kívánom neki edzőként.”

Teljes menetrend