Fejléc kép
Fórumajánló
Ancelotti: “Megnehezítettük a dolgot magunknak, de szerencsére sikerült nyerni”
2021-10-30 21:35 d.gergo realmadrid.com
Ancelotti: “Megnehezítettük a dolgot magunknak, de szerencsére sikerült nyerni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 12. forduló 2021 OKT 30 (szombat) 14:00 Estadio Manuel Martínez Valero 1-2

Carlo Ancelotti nyilatkozata az Elche elleni győztes mérkőzés után:

“Gyakorlatiasan játszottunk, mert gondolnunk kell arra is, hogy a meccsek között két és fél napok telnek el, és nem lehet ugyanolyan intenzitással és energiával játszani mindig. Ilyenkor egységet kell alkotni, és keresni kell a lehetőségeket. Keveset tudtunk csak pihenni, ezért nem optimális a csapat erőnléte. Ez nem csak a Real Madrid problémája, hanem minden csapaté. Ilyen rövid időközönként nem lehet a legmagasabb szinten játszani. Ez történt most is, és meg is szenvedtünk miatta a meccsen”.

“Irányítottuk a mérkőzést, de a végén bármi megtörténhet. Nem kezeltük jól a dolgokat a vége felé, a meccsnek nincs attól még vége, hogy két góllal vezetsz és emberelőnyben vagy. Nem gondolhatjuk ilyenkor, hogy vége a meccsnek, mert az addig tart, amíg a játékvezető a sípjába fúj. Megnehezítettük a dolgot magunknak, de szerencsére sikerült három pontot szereznünk”.

Vinicius
“Én nem csináltam semmit, csak felküldtem a pályára és megbíztam benne. Egyértelmű, hogy meg is érdemli a bizalmat, mert igazán jól játszik, és gólokat is szerez. Sokszor mondtam már, hogy nem vagyok varázsló. Igyekszem a legjobbamat nyújtani, és bizalmat fektetni a játékosokba. Nem került be a válogatottba, ez a barátom döntésén múlt aki a válogatott edzője, szóval erről nem tudok beszélni”.

“Magabiztosan játszik jelenleg, és minden összejön neki. Kezd hozzászokni ahhoz, hogy beljebb játsszon, mert megvan hozzá a sebessége. Más ha a játékost a szélre teszed, és más ha középre. Folyamatosan tanul, és nagyszerű munkát végez”.

“Pontosan ezt is kell tennie egy játékosnak. Ha nem játszik, türelmesnek kell lennie. Ma megkapta a lehetőséget, és briliáns munkát végzett. Remélem így is tudja folytatni. Nem szerepváltásról van szó, Karim ott van arra a posztra, ahogy Jovic és Mariano is, akik szintén be tudnak szállni, ha Karim nem elérhető”.

Jovic és Mariano
“Jovicnak gondja van a térdével a legutóbbi meccséről, és bár az edzéseken részt vett, még nem érezte teljesen jól magát, ezért nem játszott. Ott volt a padon, de a térde még nem az igazi, nem épült fel teljesen. Ezért játszott Mariano, aki szerintem remek munkát végzett. Megmutatta, hogy elkötelezett, volt egy szép gólpassza az első gólnál, és fontos szerepe volt több alkalommal is. Jó teljesítmény volt”.

Szélső védők
“Pusztán erőnléti kérdés volt a cseréjük. Mindketten remek munkát végeztek, különösen Marcelo. Megmutatták mire képesek, és a támadásokban is segítettek, miközben hátul is helyt kellett állniuk. Csak annyiról volt szó, hogy szerettem volna frissebb játékosokat a pályára küldeni”.

Teljes menetrend