Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Ancelotti: „Nem tervezek rotálást erre a meccsre”
2021-11-24 10:54 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Nem tervezek rotálást erre a meccsre” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 5. csoportkör 2021 NOV 24 (szerda) 21:00 Sheriff Stadium 0-3

Carlo Ancelotti nyilatkozata a Sheriff Tiraspol elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt:

Nyugodt játékra lesz szükség
„Az előző meccsen nem volt jó dolgunk ellenük, megvertek minket a Bernabéuban. Meg kell próbálnunk elkerülni azokat a hibákat, amiket azon a meccsen követtünk el, és arra kell törekednünk, hogy azt mutassuk meg a pályán, ami mostanában jól megy. Nem szabad kapkodnunk, magabiztosan és nyugodtan kell játszanunk kilencven percen át. Jól ismerjük a Sheriff csapatát, ők is kívülről fújnak minket, szóval erős és összetett teljesítményre lesz szükség a részünkről. Ha nyerünk, akkor lezárhatjuk a továbbjutás kérdését. A győzelem megszerzése és a továbbjutás lesz a célunk”.

Rotálás
„A keret forgatása fontos, mert a játékosok így frissek tudnak maradni, és mindenki motivált lesz. A játékosok aktuális formáját is észben kell tartanunk. Nagyon jó szériában van a csapat, és az elmúlt meccseken nem variáltunk sokat. Militao és Rodrygo visszatérhetnek most, és frissek. De nem tervezek rotálást erre a meccsre”.

Nehéz feladat a Real Madrid edzőjének lenni?
„Nem nehéz. Az edzői szerepkör nehéz. Ha versenyben vagy, akkor jobb ha egy Ferrari-val állsz rajthoz, és nem egy Fiat 500-al. Kicsit így érzem a munkát a Real Madridban. Minden edző nyomás alatt van, minden héten kirúgnak valakit. Ez a munka része, csakúgy mint a felelősség és izgalom, ami a világ legjobb csapatának vezetésével jár”.

Öltöző
„Tele vagyunk minőségi játékosokkal, harmónia van az öltözőben. Szerintem a játékosok jól érzik magukat ebben a társaságban. Sok a fiatal és lelkes játékos is. Élvezem, hogy velük dolgozhatok, és eddig még nem volt semmilyen problémám”.

Vini Jr.
„A játékát elnézve szerintem a világ legveszélyesebb játékosa jelenleg. Nincs sok olyan játékos rajta kívül, aki azt csinálja amit ő. Ez a véleményem. Fejlődnie kell, mert az egy-az-egy elleni szituációk fontosak a fociban, de nem ez a legfontosabb. Képes a fejlődésre és arra, hogy elégedetlen legyen magával, ha nem jól teljesít. Tanulnia kell, és szerintem ezt is fogja tenni. Nem olyan a hozzáállása, mint aki már mindent megnyert volna. Fiatal még, és hisz abban, hogy fejlődnie kell még”.

Visszavágás a Sheriff-nek
„A fociban mindig alkalmazkodni kell. Fontos mérkőzés lesz ez a számunkra, mert a kevés idei vereségeink egyike a Sheriff ellen született, megleptek minket és szeretnénk gyorsan bosszút állni emiatt, és megpróbálni jobban teljesíteni”.

Courtois nincs a FIFA legjobb kapusai között
„Természetesen sok jó kapus van Európában, és most másokat jelöltek a The Best gálán a legjobb kapusnak járó elismerésre. De mit tudunk ezzel kezdeni? Számunkra ő olyan kapus, akit senkire nem cserélnénk el, mert teljes mértékben megbízunk benne. Szerintem ő sem cserélné le ezt a klubot senki kedvéért. Jó a kapcsolatunk. Szerintem számára is fontosabb a bajnoki cím vagy egy Bajnokok Ligája győzelem, mint az egyéni elismerések. Ez nekünk is jobb”.

Isco
„Nincs szükség arra, hogy beszélgessek vele külön. Egyrészt nagyon szeretem a munkásságát, másrészt nem hiszem hogy probléma lenne az, hogy megkérem a bemelegítésre, és ő azt mondja hogy már készen is áll. Készen állt arra, hogy pályára lépjen, és be is állt, szóval nem kell nagy ügyet csinálni ebből. Igazi profi. Bosszantja őt, hogy nem játszik, ezt sajnálom is, de soha nem volt velem tiszteletlen, ahogyan én sem voltam az vele. Sok időt töltöttünk már együtt, és tiszteljük egymást”.

Tiraspol
„Hosszú volt az út, négy órát utaztunk, de számítottunk erre. Nem volt gondunk itt, jó a szállásunk és a pálya is tökéletes állapotban van, szóval nincsen semmi probléma. Az utazás kicsit hosszú volt, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. Ezen kívül minden simán ment az érkezéstől kezdve, egészen a hotelig. A stadion meglepett engem, mert egészen új, és optimálisak a feltételek itt”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend