Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-11-24 11:27 e.gergo realmadrid.com
Courtois: „Meg kell mutatnunk, hogy a győzelemért jöttünk” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 5. csoportkör 2021 NOV 24 (szerda) 21:00 Sheriff Stadium 0-3

Thibaut Courtois nyilatkozata a Sheriff elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt:

„Kemény meccs lesz. A Sheriff erősen védekezik, és a kontratámadásokkal igazi veszélyt tudnak jelenteni. Ezt a hazai meccsünkön is láttuk. Megpróbálunk ismét jó teljesítményt nyújtani, és megnyerni a meccset, hogy tovább tudjunk jutni a következő körbe”.

„Fontos mérkőzés lesz a számunkra, manapság nincs is olyan, hogy könnyű meccs. Nem is léphetünk úgy pályára, hogy előre elkönyveljük a győzelmünket. Az előző meccsen is tisztában voltunk a Sheriff képességeivel, ott hiányzott a játékunkból a pontosság. Egy kontrából gólt szereztek, aztán volt egy hatalmas góljuk akcióból, az ilyesmi megtörténhet. Összpontosítanunk kell, agresszívan kell játszanunk, és meg kell mutatnunk a pályán, hogy a győzelemért jöttünk”.

Kapott gól nélkül
„Néhány meccsen balszerencsések voltunk a kapott gólok tekintetében. A Granada elleni mérkőzésen egy megpattant lövés volt, az Elche ellen pedig elkerülhető lett volna a kapott gól. Jól védekezik a csapat, és a kapott gólok az utolsó percekben jöttek. Néha levesszük a szemünket a labdáról, de dominálunk a meccseken és jól védekezünk. Szeretném, ha mindig 4-0-ra nyernénk. A csapat lövi a gólokat, és ez megmutatja hogy jól játszunk és nagy veszélyt jelentünk az ellenfeleinkre. Segítene a nehezebb meccseken, ha még többször sikerülne megúszni kapott gól nélkül”.

Jelölés nélkül a The Best gálán
„A csapattal megszerzett trófeák fontosabbak, mint az egyéni címek. Jobb szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját vagy a bajnokságot, mint egy egyéni elismerést. Nem csodálkozom a The Best jelöléseken az egy hónappal ezelőtti megjegyzéseim után*. Tudom, hogy mennyit érek hogy hogy milyen szerepem van a csapatban. A csapattársaim és a klubom elismerése számít csak nekem, semmi más. Nem én hozom ezeket a döntéseket, és sok jó kapus közül lehetett válogatni a díjra. Nyerjen a legjobb”.

*A kapus az Olaszország elleni Nemzetek Ligája bronzmérkőzés után élesen kritizálta a labdarúgás vezető szervezeteit: „Nem vagyunk robotok. Egyre több és több meccset kell játszanunk, és senki nem törődik a játékosokkal. Mikor tudunk pihenni? Soha” – mondta Courtois.

Hazard
„Nem edzett sokat az előző héten, mert beteg volt. Hosszú ideje ismerem már őt, és tudom, hogy az az álma, hogy a Real Madridban játszhasson. Nagy kár érte, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan mindenki szerette volna. Látom rajta, hogy nagyon akar, szeretne fejlődni és szeretné segíteni a csapatot. Nem könnyű az embernek újra felfedeznie önmagát, mikor az elmúlt két és fél évben szinte nem is játszott. Folyamatos edzéssel és játékkal sikerülni fog neki”.

„Teljesíteni fog, amikor az edző számít rá. Sokat tud adni a csapatnak, és nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy milyen adottságai vannak. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy milyen jó játékos is ő, pedig a pályafutása során megmutatta már, hogy a világ legjobbjai között van. Ezt a tehetséget nem lehet ilyen könnyen elveszíteni. Nem szabad leírnunk őt, mert nem akárkiről beszélünk”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend